Dünya

Roma'daki 106 yıllık Yabancı Basın Derneği'ne Türkiye'den ilk başkan

İstanbul, 30 Mart (DHA) - Doğan Haber Ajansı’nın (DHA) Roma temsilcisi Esma Çakır, İtalya’nın başkenti Roma’da 1912’den beri faaliyet gösteren Yabancı Basın Derneği’nin (Associazione della Stampa Estera in Italia) ilk Türk başkanı oldu

30 Mart 2018 15:56

İstanbul, 30 Mart (DHA) - Doğan Haber Ajansı’nın (DHA) Roma temsilcisi Esma Çakır, İtalya’nın başkenti Roma’da 1912’den beri faaliyet gösteren Yabancı Basın Derneği’nin (Associazione della Stampa Estera in Italia) ilk Türk başkanı oldu.   
Esma Çakır, Avrupa’nın en eski basın birliklerinden olan ve 54 ülkeden 350’yi aşkın temsilcinin bulunduğu İtalya Yabancı Basın Derneği’nde geçen hafta yapılan seçimler sonucu başkanlığa getirildi. 38 yaşındaki Çakır, dokuz yıldır üyesi olduğu kuruluşun 106 yıllık tarihinde bu prestijli göreve seçilen dördüncü kadın oldu.
İsveçli Ann-Marie Kjellander (1975), Meksikalı Valentina Alazraki (1987) veFransız Marcelle Padovani’nin (1994 ve 1999) derneğin başkanlığını üstlenen diğer kadın üyeler olmuştu.
Venezuela, İsveç, İtalya, Hollanda, Kanada, İspanya, San Marino, Şili, Fransa ve Türkiye’den olmak üzere, 10 ülkeden 12 üyenin oluşturduğu ve bir yıl boyunca görevde kalacak olan derneğin yeni yönetim kurulu, dün resmen göreve başladı.
İtalya’da gelenek hâline gelen, halef ve selef başbakanlar arasında görev değişimi sırasında yapılan “çan” değişimi, bir yıldır başkan olan İngiliz Gazeteci Philip Willan ve Çakır arasında da gerçekleştirildi. 
Çakır yeni görevine ilişkin şu açıklamayı yaptı:
“20 yıl aradan sonra yeniden bir kadının bu göreve getirilmesinden dolayı memnuniyet duyuyor ve bunun, bir değişim arzusunun göstergesi olduğunu düşünüyorum. Başta siyaset, ekonomi, kültür-sanat olmak üzere İtalya ile Vatikan’dan önemli şahsiyetleri sıklıkla ağırlayan derneğin yönetiminin büyük bir sorumluluk olduğu bilinciyle bu görevi, büyük bir mesleki tutkuyla yerine getireceğime inanıyorum.”  
İtalya ve Vatikan gündemini dikkatle takip eden, gazetecilik kariyerine 2001 yılında Hürriyet gazetesinde başlayan Esma Çakır, 2009 yılından bu yana Roma’da Doğan Haber Ajansı’nın (DHA) temsilciliğini yapıyor. Çakır, aynı zamanda, önemli gündem konuları üzerine yaptığı bağlantılarla NTV’ye de katkı sağlıyor. (Fotoğraflı)

 

 

Haber, değiştirilmeden kaynağından otomatik olarak eklenmiştir