Gündem

Rol model kadınların ve eşitliği destekleyenlerin hikâyesi: Işıldayanlar Konferansı, 25 Eylül'de yapılacak

19 Eylül 2023 14:23

Toplumsal cinsiyet eşitsizliği ile mücadelede bir dönüşüm platformu olarak öne çıkan Işıldayanlar Konferansı, ilham veren hikayeleriyle rol model olan kadınların deneyimleri ve bu konuda öncü markaların paylaşımlarıyla 25 Eylül 2023 tarihinde 2. kez Zorlu PSM’de gerçekleşecek. 

OGGUSTO tarafından düzenlenen Işıldayanlar Konferansı, toplumsal cinsiyet eşitliği alanında farkındalık yaratmak, çözümler sunmak ve ilham vermek misyonuyla bu konuyu benimseyen konuşmacıları sahneye taşıyor.

Yeni hikayelerin ve yol haritalarının paylaşılacağı konferans, https://www.isildayanlar.com/ üzerinden çevrimiçi olarak ücretsiz izlenebilecek.

OGGUSTO Kurucusu Özlem Güsar konferans ile ilgili şu bilgileri paylaştı:

"Kadınların güçlenmesi, ışıldaması ve ışıldatması için hepimize düşen sorumluluk büyük. Kadının sosyal ve ekonomik olarak geride kaldığı veya yok sayıldığı araştırmalarla ispatlı bir gerçek. Bu durumu tersine çevirmek amacıyla toplumsal cinsiyet eşitliği hakkında farkındalık ve bilinç yaratmak üzere Işıldayanlar Konferansı’nı düzenliyoruz. Sorunları tekrarlamak yerine çözümleri sergileyecek, zihinleri ve davranışları değiştirecek, ilham ve umut verecek, kadınlara güven kazandıracak, ‘ben de yapabilirim’ duygusu aşılayacak, markaları bu yönde desteklemeye teşvik edecek bir platform yaratmayı hedefliyoruz. Bu yıl konferansta Zenna tarafından bu konuya özel gerçekleştirilen bir araştırmayı da paylaşacağız.

Mayıs 2022’de gerçekleşen ilk konferansta 50’ye yakın konuşmacı, 600’ü aşkın davetli ve 10 binden fazla canlı yayın izleyicisi ile bir dönüşüm dalgası yaratmıştık. Bu yıl hedeflerimizi daha da büyütüyoruz.” 

Kimler olacak?

Konferansta oyuncu Demet Akbağ, kuzey kanalını yüzerek geçen Türkiye'nin ilk kadın yüzücüsü Aysu Türkoğlu, sanatçı Karsu, yemek yazarı Refika Birgül, milli sporcular Meryem Boz, Ayşe Begüm Onbaşı ve Sümeyye Boyacı gibi başarılı isimler ilham dolu hikayelerini ve deneyimlerini paylaşacak.

Ayrıca oyuncu ve İhtiyaç Haritası kurucu ortağı Mert Fırat, Kadınların Elinden Platformu Başkanı Alp Dumrul da bu alandaki deneyimlerini paylaşacak.

Masters of Ceremony olarak Yekta Kopan ve Burcu Hakyemez’in yöneteceği etkinlikte, Denizbank Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Hakan Ateş, Mastercard Doğu Avrupa Bölge Başkanı Yasemin Bedir, L’oreal Türkiye Lüks Divizyon Genel Müdürü Ufuk Batur gibi iş dünyasından isimler de görüşlerini paylaşacak.

Konferansı takiben 20 genç kadına Wtech tarafından verilen Robotik Süreç Otomasyonu Eğitimi sağlanacak. Sanatçı Mehmet Sinan Kuran tarafından tasarlanan bir eserin eşarba dönüştürülmesi ve satışıyla elde edilen gelir Yeniden Biz Vakfı’na bağışlanacak. Konferansın bu yıl da karbon nötr olması için belirlenecek tutar, TEMA’nın 100. Yıl Cumhuriyet Ormanı’na bağışlanacak.

Geçen yıl da benzer şekilde 20 genç kadın Wtech tarafından Robotik Süreç Otomasyonu Eğitimi almıştı. Sanatçı Ali Atmaca’nın Kırmızı Resim eseri Vakko tarafından ipek eşarplar olarak üretilmiş, geliri KAGİDER ile oluşturulan Işıldayanlar Fonu’na aktarılmıştı. Ayrıca, konferansın organizasyonundan kaynaklanan emisyon karşılığında doğaya 60 fidan kazandırılmış ve 40 yunus evlat edinilmişti.

Konferans hakkında daha fazla bilgi için tıklayın.