Dünya

Roger Waters, Wikileaks kurucusu Assange için Britanya İçişleri Bakanı Patel'in ofisi önünde 'Wish You Were Here' şarkısını söyleyecek

02 Eylül 2019 11:28

T24 Dış haberler

Londra'da tutuklu bulunan Wikileaks kurucusu ve eski genel yayın yönetmeni Julian Assange'ın kendisini casusluk suçlamalarıyla yargılamak isteyen ABD'ye iadesine karşı yapılan eylemler sürüyor.

Pink Floyd grubunun üyelerinden Roger Waters, Assange için Londra'da bulunan Britanya İçişleri Bakanlığı binası önünde eski grubunun "Wish You Were Here" şarkısını seslendirecek. Waters, Assange'ın iade edilmemesi için vereceği tek şarkılık konsere hayranlarını ve Assange'ın destekçilerini sosyal medya üzerinden davet etti. Waters'ın yerel saat ile 18.00'de İçişleri Bakanı Priti Patel'in ofisinin önünde olacağı belirtildi.

Patel, mahkemelerin iade yönünde karar alması durumunda bile Assange'ın ABD'ye iade edilmesini engelleme yetkisine sahip. Britanya Maliye Bakanı Sajid Javid, içişleri bakanlığı yaptığı dönemde Assange'ın ABD'ye iadesini onaylamıştı.

Waters'ın Assange'ın en büyük destekçilerinden biri olduğu biliniyor. Ünlü sanatçı daha önce konserlerinde Assange için sloganlar kullanmış ve geçen aylarda Wikileaks kurucusuna destek veren hesaplardan birini engellemesine tepki göstermişti. Assange bu olaydan sonra George Orwell'in '1984' isimli kitabına atıfta bulunarak Twitter'a "Sen düşünce polisinin ve baskıcı güçlerin bir kolusun" demişti.