Dünya

Rock yıldızı Lydon, Sex Pistols grubunu Kraliçe'nin ölümünden kazanç sağlamakla suçladı

17 Eylül 2022 10:47

İngiliz Rock yıldızı John Lydon kendisini, kraliçenin ölümünden faydalandıkları gerekçesiyle eskiden üyesi olduğu Sex Pistols grubundan uzaklaştırdı.

Lydon’ın grubu 'Public Image Ltd' resmi Twitter hesabında paylaştığı gönderide, Lydon’ın Sex Pistols grubunun 1977 yılında piyasaya sürülen ‘God Save The Queen’ parçasıyla ilgili her türlü iddiayı reddetiğini söyledi.

Açıklamada, ‘’John Lydon Kraliçe 2. Elizabeth’in ölümünden kazanç sağlayan her türlü Sex Pistols faaliyetinden kendini uzak tutmak istiyor’’ ifadelerine yer verdi.

Buna ek olarak, şarkı sözlerini yazan John’a göre Sex Pistols grubunun ‘God Save The Queen’  ile bağlantılı olarak ticari kazanç sağlamasını onaylamak için uygun bir zaman olmadığını ve bunun kraliçe ve ailesine saygısızlık olduğunu söyledi.

Açıklamanın devamında son olarak, John’un monarşiyi desteklememesine rağmen ailenin bu zor zamanlarında biraz olsun saygıyı hak ettiklerini düşündüğünü belirtti.

Deadline dergisine konuşan bir Sex Pistols sözcüsü Lydon’ın iddialarına yönelik yaptığı açıklamada, neyi kastettiğini anlamadıklarını ve haberlerde kullanılan ses ve görüntü kullanımı için talepleri dışında parçanın tanıtılması veya yayınlanmasıyla ilgili yeni bir şey olmadığını söyledi.