Gündem

Rize'de AFAD ve 112 Acil Merkezleri, heyelan tehlikesi altında!

Çalışanlar, eğitim merkezinin doğal bir set oluşturarak daha büyük bir faciayı önlediğini ifade ediyor

08 Haziran 2024 08:29

Rize'nin Güneysu ilçesinde, 2020 yılında eski bir taş ocağının bulunduğu alan üzerine inşa edilen AFAD İl Müdürlüğü ve 112 Acil Çağrı Merkezi, heyelan riskiyle karşı karşıya kaldı. Kampüs içerisine sonradan taşınan 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü ve diğer tesisler de dahil olmak üzere, olası bir tehlike altında faaliyet gösteriyor.

Kurumlar arasına inşa edilen halı saha ve taş ocağının yanı sıra bir enkaz eğitim merkezi ile köpek eğitim merkezi de tehlike altında. Son dört yıl içinde eski taş ocağından kopan kayalar, zaman zaman halı sahaya düşmüş. Bu durum, 10 Mart'ta yaşanan büyük bir heyelanla tehlikeli bir boyut kazandı. Heyelan sırasında dev kaya parçaları halı saha ve enkaz eğitim merkezinin üzerine düştü, eğitim merkezi kullanılamaz hale geldi. Çalışanlar, eğitim merkezinin doğal bir set oluşturarak daha büyük bir faciayı önlediğini ifade ediyor.

Sözcü / İsmail Saymaz

Sözcü'den İsmail Saymaz'ın haberine göre, üzerinden üç ay geçmesine rağmen, heyelan sonucu düşen taş ve kayalar henüz kaldırılmadı, çevrede herhangi bir güvenlik önlemi alınmadığı gözlemleniyor. AFAD İl Müdürü Mehmet Salih Avcı, çöken taşların tavanı desteklediği ve enkazın henüz kaldırılmamasının nedeninin bu olduğunu belirtti. Avcı, riskin bertaraf edilmesi için sağlam bir projenin hazırlanmakta olduğunu ve projenin tamamlanmasıyla birlikte kayaların da kaldırılacağını açıkladı.

AFAD İl Müdürü, AFAD binasının inşa edildiği eski taş ocağı alanının seçilme nedeni olarak mevcut yer sıkıntısını ve kamusal alanın kullanımını gerekçe gösterdi. Avcı ayrıca, şu anda binaları boşaltmayı gerektirecek bir riskin olmadığını ekledi.