Spor

Rıza Çalımbay'dan futbolculara sitem: Kadro dışı kalan oyuncular işlerine, güçlerine baksalardı bugün bambaşka olurdu, Gedson oynayabilirdi!

21 Aralık 2023 22:26

Beşiktaş teknik direktörü Rıza Çalımbay, Alanyaspor yenilgisi sonrasında; "3 tane bariz hata yaptık. Kendi ayağımızla maçı verdik. Oyuncu bu kadar duyarsız olur mu? Bireysel hatalardan dolayı maçı kaybettik." dedi.

Trendyol Süper Lig'in 17. haftasında Beşiktaş sahasında Alanyaspor'u konuk etti. Mücadele 3-1 konuk ekibin üstünlüğüyle sona erdi.

Beşiktaş teknik direktörü Rıza Çalımbay, mücadele sonrasında beIN Sports'a açıklamalarda bulundu.

Rıza Çalımbay açıklamasında; "Mağlubiyeti bize Alanyaspor vermedi. Biz kendi kendimize mağlup olduk. 3 tane bariz hata yaptık. Kendi ayağımızla maçı verdik. Oyuncu bu kadar duyarsız olur mu? Bireysel hatalardan dolayı maçı kaybettik. Alex sakatlandı, yine her maç olduğu gibi sakatlık oldu. Fenerbahçe maçında iki tane adamımız gitti, Gedson ve Umut. Başka bir şeye döndü maç. Bugün de aynısı oldu." dedi.

"Gedson oynayabilirdi"

Deneyimli teknik direktör sözlerinin devamında "Sakat olanlar veya kadro dışı kalanlar olmasaydı, bugün kazanabilirdik. Kadro dışı kalanlar işine gücüne baksalardı ve bugün sahada olsalardı kazanırdık. Gedson Fernandes oynayabilirdi. Ayağı kadar önemli değil. Yine de hangi takımla oynarsan oyna, bu hataları yaparsan yenilirsin." ifadelerini kullandı.