Dünya

Ricky Gervais, saldırı endişesiyle koruma sayısını artırdı

Ofansif mizahı ve sivri diliyle bilinen komedyen, Salman Rüşdi'nin uğradığı saldırının ardından güvenlik önlemlerini artırdı

22 Ağustos 2022 14:41

Ünlü İngiliz komedyen Ricky Gervais'in, Salman Rüşdi'nin uğradığı saldırının ardından koruma sayısını arttırdığı belirtildi.

Britanya'da yayın yapan The Sun gazetesindeki haberde 61 yaşındaki komedyenin, saldırı endişesi nedeniyle Londra ve Leicester'daki gösterilerinde koruma sayısının artırdığı kaydedildi. Gazeteye konuşan bir kaynak "Ricky işini şansa bırakmıyor. Gösteriler için kendi koruma ekibin tuttu. Korumalar, koridorda ve sahne çevresinde görev alarak seyircileri yakından takip ediyor" dedi.

Ayrıca, haberde, gösterilerin yapıldığı mekanlarda genel güvenlik kurallarının uygulandığı, bardak ve şişe ile girilemediği belirtildi.

Ofansif mizahıyla bilinen Ricky Gervais, şakaları nedeniyle sıklıkla eleştirilerin hedefi oluyor. Gervais'in bu yıl Netflix'te yayımlanan SuperNature adlı stand-up performansı, özellikle trans bireyler hakkındaki şakaları nedeniyle uzun süre tartışılmıştı.

Salman Rüşdi, 12 Ağustos'ta ABD'nin Buffalo kentinde vereceği bir konferans öncesinde biri boynundan olmak üzere 10 bıçak darbesi almıştı. Saldırının ardından 'Harry Potter' serisiyle tanınan yazar JK Rowling, "Korkunç bir haber. Çok mutsuz hissediyorum" paylaşımını nedeniyle ölüm tehditleri aldığını açıklamıştı.

Mayıs ayında ise Netflix'in düzenlediği bir etkinlikte sahneye çıkan komedyen Dave Chapelle saldırıya uğramıştı.