Spor

Rezan Epözdemir: TFF'nin 1959 yılı öncesi için komisyon kurulmasına dair kararı açıkça hukuki dayanaktan yoksun ve mesnetsizdir

"Anayasa'nın 59. maddesine göre tahkim kurulu kararları kesindir. Hal böyle iken; Tahkim kurulu'nun bu konuda 2002 yılında vermiş olduğu karar kesindir."

16 Temmuz 2023 12:50

Eski Galatasaray yöneticisi ve avukat Rezan Epözdemir, Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF), 1959 yılı öncesi şampiyonluklarına ilişkin açıklamasına tepki gösterdi. "Anayasa'nın 59. maddesine göre tahkim kurulu kararları kesindir" diyen Epözdemir, "Bu karar aleyhine herhangi bir yargı veya disiplinel merciye başvurulamaz. İş bu gerekçelerle TFF'nin 1959 yılı öncesi için komisyon kurulmasına dair kararı açıkça hukuki dayanaktan yoksun ve mesnetsizdir" ifadelerini kullandı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 1959 yılı öncesi şampiyonluklarla ilgili bir açıklama yaptı.

TFF'nin resmi internet sitesinde yayımlanan açıklamada, Türk futbolunun çözüm bekleyen konularına yönelik somut adımların atıldığı belirtildi.

Açıklamada, 1959 öncesi şampiyonluklar konusunun değerlendirilmesi için bir komisyonun oluşturulmasına karar verildiği ifade edildi ve şunlar kaydedildi:

"Türk futbolunun acil çözüm bekleyen konularına ilişkin çözüm odaklı bir anlayışla somut adımlar atmayı sürdüren Türkiye Futbol Federasyonumuz tarafından, 1959 yılında Türkiye 1. Futbol Ligi olarak başlayan ve Süper Lig olarak devam eden ligin, 1959 öncesi ve sonrasındaki başarı kriterleri ile resmi statüsünü değerlendirmek üzere özel bir komisyon oluşturulmasına karar verilmiştir."

"Hukuki dayanaktan yoksun ve mesnetsiz"

TFF'nin açıklamasıyla ilgili bir paylaşım yapan Rezan Epözdemir, bu kararın hukuki dayanaktan yoksun ve mesnetsiz olduğunu belirterek şunları kaydetti:

"Anayasa'nın 59. maddesine göre tahkim kurulu kararları kesindir. Hal böyle iken; Tahkim kurulu'nun bu konuda 2002 yılında vermiş olduğu karar kesindir. Bu karar aleyhine herhangi bir yargı veya disiplinel merciye başvurulamaz. İş bu gerekçelerle TFF'nin 1959 yılı öncesi için komisyon kurulmasına dair kararı açıkça hukuki dayanaktan yoksun ve mesnetsizdir. Hukuk garabeti mahiyetindeki bu kararın nihai amacı ve hedefi bellidir. Unutulmamalıdır ki; Rüzgarsız havada dönen fırıldağın mutlaka bir üfleyeni vardır...."