Spor

Rezan Epözdemir'den Galatasaray'daki "karaborsa bilet" iddiaları için suç duyurusu

Epözdemir; karaborsa faaliyetinin, profesyonellerin dahli olmadan gerçekleştirilmesi hukuken ve fiilen mümkün olmadığını belirtti

07 Eylül 2024 18:10

Galatasaray'ın eski başkan yardımcısı, hukukçu Rezan Epözdemir de karaborsa bilet iddiaları ile ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Epözdemir dilekçesinde kulübün suç duyurusunda bulunduğunu ancak Galatasaray üyesi bir hukukçu olarak soruşturmanın esaslı ve etkin bir şekilde yürütülmesi ve sürecin takip edilebilmesi adına bu suç duyurusunu yaptığını belirtirken şu ifadeleri kullandı:

"Bilindiği üzere Ceza Muhakemesinde şikayet kişiye yönelik değil eyleme ilişkin yapılır. Suç duyurumuz da G.Saray Kulübü üzerinden haksız kazanç temin edilmesi eylemine yöneliktir. G.Saray üzerinden haksız kazanç sağlayan kişi veya kişilerin, görevleri ve sıfatları ne olursa olsun hak ettiği cezayı almaları için, en önemlisi bir daha kimsenin G.Saray ismini hukuka aykırı eylemlerle birlikte zikretmeye dahi cesaret edememesi için işbu şikayeti Başsavcılığınıza asaleten ikame etme zarureti hasıl olmuştur."

Epözdemir'in suçlamaları

"Passolig, kulüp ile bilet satın almak isteyen taraftarın arasında sağlıklı bir para alışverişi sağlayan ve taraftarın kişisel verilerini güvenli bir havuzda tutan hizmet sağlayıcıdır. Dolayısıyla karaborsa faaliyetinin kulüp içerisinden yönetici ve profesyonellerin dahli olmadan gerçekleştirilmesi hukuken ve fiilen mümkün değil.

"Galatasaray’ın son iki yıl içinde Rams Park’ta yaptığı maç biletleri ve sezonluk kombinelerin saniyeler içinde tükenmesi gibi hayatın olağan akışına ve mantık kurallarına aykırı bir durum yaşanmakta. Bir Passolig kullanıcısının bileti alması bir kaç dakika sürmekte. Bilhassa bu durumun bilet ücreti yüksek müsabakalarda gerçekleşmesi bilet organizasyonundan sorumlu ve yetkili yönetici ile kulübün profesyonel çalışanı tarafından veya bunu yapmaya ehil kişilerce satışın dondurulması suretiyle yapıldığı şüphesini haklı olarak doğurdu."

"Kulübün bilet satışlarından ve kombinelerden sorumlu kişinin yardımcısı durumundaki Emircan’ın kulüpteki görevi bu konunun gündeme gelmesinden sonra niye değiştirildi? Bu kişinin hesapları hemen incelenmeli. Çünkü kulüp içinden gelen bilgilere göre paralar bu kişinin hesabına aktarılıyor. Oradan paylaştırılıyor."

"Kulüp yönetiminde önemli bir kişinin şoförü olarak bilinen Ümit Bey’in banka hesapları hemen incelenmeli. Bu hesaba gelen paralar varsa kaynağı sorgulanmalı."

"Galatasaray’ın stadındaki kamera kayıtları incelendiğinde stat güvenlik odasının arka tarafındaki gizli bir oda dikkat çekecektir. Derbi maçlarında ve önemli karşılaşmaların oynandığı günlerde bu odayı üç kişinin üs olarak kullandığı görülecek. Bu üç kişi Galatasaray Genel Sekreteri Eray Yazgan , Galatasaray yöneticisi Alper Narman  ve Galatasaray yöneticisi Bora Bahçetepe. Kulüp çalışanının bana verdiği bilgiye göre kayıt dışı bilet operasyonu bu odadan idare ediliyor. Güvenlik kamerası kayıtları silinmeden bu kayıtların güvence altına alınması gerek."

"Tüm bunlar bana kulüp çalışanları tarafından aktarılan bilgiler. Bu rezaleti organize edenler şu anda harıl harıl savcı organize etmeye çalışıyor. Kaçınılmaz hale gelen soruşturmanın hiç değilse Galatasaray üyesi ve işi kapatacak bir savcıya verilmesi için siyasi güçlerini kullanıyorlar. Bunun için federasyon yönetiminde bulunan bir Galatasaraylı yöneticiyi kullanıyorlar. Soruşturmanın savcı A.A.’ya verilmesi halinde bu dosyanın kapatılacağını düşünüyorlar."

"Sosyal medya platformlarında bir takım mağdurların delillerle desteklenen anlatımları suça konu eylemde yetkili kişilerin dahli olduğuna dair şüpheyi kuvvetlendirdi."

"Profesyonellerin dahli olmadan gerçekleştirilmesi hukuken ve fiilen mümkün değil"

Epözdemir, karaborsa faaliyetinin, kulüp içerisinden yönetici veya profesyonellerin dahli olmadan gerçekleştirilmesi hukuken ve fiilen mümkün olmadığını ve biletlerin saniyeler içinde tükenmesinde de yine söz konusu kişilerin eylemi gerçekleştirdiği şüphesini doğduğuna dikkat çekti.

Rezan Epözdemir, başsavcılığa gönderdiği dilekçenin talep bölümünde ise şunları yazdı:

"Toplanan deliller mucibince koşulların oluşması halinde 'tutuklama', 'taşınmazlara, hak ve alacaklara el koyma', 'iletişimin tespiti, dinlenmesi ve kayda alınması' ile 'teknik araçlarla izleme' başta olmak üzere gerekli koruma tedbirlerinin tatbikini, ilgililer hakkında müsnet suçlardan iddianame düzenleyerek emsal mahiyette cezalandırılmaları için kamu davası ikame edilmesini Başsavcılığınızdan saygılarımla talep ederim."  (Kaynak: 10Haber)