Gündem

Reyhanlı saldırısının talimatını verdiği iddia edilen Memet Gezer tutuklandı

Gezer, "kasten öldürme" ve "devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma" suçlarından tutuklandı

07 Temmuz 2022 17:58

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde, 11 Mayıs 2013’te,  52 kişinin öldüğü, 146 kişinin de yaralandığı iki bombalı araçla yapılan saldırının talimatını verdiği belirtilen, ABD'den Türkiye'ye getirilen Memet Gezer, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.  

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde 11 Mayıs 2013’te iki bombalı araçla yapılan saldırıda 52 kişi yaşamını yitirmiş, 146 kişi de yaralanmıştı.

Reyhanlı saldırısının talimatını verdiği iddia edilen Memet Gezer,  30 Haziran'da, uyuşturucu ticaretinden tutuklu bulunduğu ABD'den Türkiye'ye getirildi. 

Emniyetteki işlemleri tamamlanan  Gezer,  bugün, sağlık kontrolünün ardından yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye getirildi.

Soruşturmayı yürüten savcıya ifade veren Gezer, daha sonra Reyhanlı saldırısı davasını karara bağlayan Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesine çıkarıldı. Hakkında çıkarılan tutuklamaya yönelik yakalama kararı yüzüne okunan Gezer, "kasten öldürme" ve "devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma" suçlarından tutuklandı.

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde belediye binası yanı ile PTT binası önünde 2013'te gerçekleşen iki ayrı patlamada, 53 kişi yaşamını yitirmiş, 912 konut, 891 iş yeri ve 148 araç zarar görmüştü.

Reyhanlı saldırısı davasında mahkum edilen sanık Yusuf Nazik savunmasında, saldırının talimatını Gezer'den aldığını itiraf etmişti.

Gezer hakkında "uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapma ve sağlama" suçundan kırmızı bültenle uluslararası düzeyde, "silahlı terör örgütüne üye olma" ve "devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma" gibi 17 suçtan ise ulusal düzeyde arama kararı bulunuyordu. (AA)