Ekonomi

Reuters'a konuşan AKP yetkilisi: Ekonomik tabloyla ilgili sorunlar yaşıyoruz, Mehmet Şimşek dönseydi oyumuz yükselirdi

AKP'nin seçim manifestosunda Ortodoks politikalar yerine daha "dengeli" ve "karma" bir ekonomi politikası izleyeceği aktarıldı

23 Mart 2023 12:00

AKP'li bir yetkili, "Ekonomik tabloyla ilgili sorunlar yaşıyoruz, bu konuda tartışılacak bir şey yok" diyerek eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in geri dönmesi halinde AKP'nin oyunun artacağını söyledi. 

Reuters, "(Recep Tayyip) Erdoğan, ekonomik kredibilitesini seçimden önce kurtarmaya çalışıyor" başlıklı bir haber yayımladı. Haber için değerlendirmelerde bulunan bir hükümet yetkilisi, "AKP'de Mehmet Şimşek'in dönüşüne karşı çıkanların bir şey yok" diye konuştu. Aynı yetkili, yeni adımların atılması gerektiğini kaydetti.

"İstenmeyen bir sonuç"

Bir hükümet yetkilisi ise AKP içinde Şimşek’in dönüşüne karşı çıkanların da bulunduğunu ve Erdoğan ile Şimşek arasında geçen görüşmede "istenmeyen" bir sonuç çıktığını belirtti.

Bir AKP yetkilisi ise Şimşek'i dönüşü halinde AKP'nin oyunun artacağını kaydederek, "Ekonomik tabloyla ilgili sorunlar yaşıyoruz, bu konuda tartışılacak bir şey yok"  ifadelerini kullandı. Aynı yetkili, AKP'nin seçim manifestosunda serbest piyasa dostu Ortodoks politikalar yerine "dengeli" ve "karma" politikalar izleyeceğini dile getirdi.

Bazı anketlerde Kılıçdaroğlu önde hatırlatması

Aksoy Araştırma’nın sahibi Ertan Aksoy, “Şimşek’in saflara katılmayı reddetmesi, hükümete desteğin azaldığının ne ilk ne de son göstergesidir” diye konuştu.

Reuters, yakın zamanda çıkan MAK Araştırma ve Türkiye Raporu anketlerinde Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan'ın önünde olduğunu hatırlattı.