Ekonomi

Restoran ve lokantaların çatı örgütü TÜRES’ten, “Ramazan’da fiyatları sabitleme” çağrısı

13 Ocak 2023 07:26

Marketlerden gelen “fiyat sabitleme” hamlesinin ardından restoran ve lokantaların çatı örgütü TÜRES’ten de çağrı geldi. TÜRES Başkanı Ramazan Bingöl, son dönemde birçok girdi fiyatında gerileme yaşandığını belirterek, “Buradan tüm restoran ve lokantalara ramazanda fiyatları sabitleme çağrısında bulunuyoruz” dedi. 

Hürriyet’te yer alan habere göre, dün, Tüm Restoran ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Genel Başkanı Ramazan Bingöl, sektöründeki şirketlere Bakan Nureddin Nebati’nin çağrısını yineledi. Bingöl, sektöre seslenirken, şunları söyledi:

“Son dönemde birçok emtia ve girdi fiyatında gerileme yaşandı. Dolardaki hareketlilik duruldu. Bu nedenle tüm restoran ve lokantalara ramazan ayına kadar fiyat sabitleme çağrısında bulunuyoruz. Gelin, enflasyonla mücadelede hep beraber elimizi taşın altına koyalım.” 

Ramazan ayının başlamasına yaklaşık 2,5 ay kaldığını hatırlatan Bingöl, bu süreçte fiyatların artırılmamasının tüketicilere yönelik önemli bir destek olacağını vurguladı.

Bilgöl, işletmelerle ilgili şikayetler aldıklarını da hatırlatarak, şu ifadeleri kullandı:

“Orta gelirlilere hitap eden restoran ve lokantalarda tüketicilerin sürpriz fiyatlarla karşılaştığına dair şikayetler alıyoruz. Müşterilerin yüksek ve sürpriz fiyatlarla karşılaşmamaları için işletmelere, kapılarına menüleri asmaları çağrısında bulunuyoruz. Bu konuda girişimlerimiz de olacak. Gelen müşteri oturmadan fiyatlara bakabilsin ve sonradan bir sürprizle karşılaşmasın.”

Turizm Restoran Yatırımcıları ve Gastronomi İşletmecileri Derneği (TÜRYİD) ise, fiyat sabitleme çağrılarına, "Don Kişot'luk olur" yanıtını verdi.