Gündem

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü'nden karar: GSF binası Tınaztepe kampüsüne taşınıyor

"Sanat yerleşkemizdeki binaların yıkım sonrası yeniden inşası planlarımız arasında"

10 Ağustos 2019 13:32

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü tarafından Güzel Sanatlar Fakültesi ve Devlet Konservatuvarı binalarının 2019-2020 akademik yılı başlamadan önce Tınaztepe kampüsüne taşınacağı bildirildi. 

BirGün Ege’nin haberine göre, GSF binasının taşınabileceği geçici yer tahsisinin sağlanması için destek olacağını belirten İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) kararından vazgeçtiğine ilişkin yazı Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü'ne iletildi. Rektörlükten konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada,  “Konunun hassasiyetine istinaden yürüttüğümüz özverili çalışmayı bilerek ve görerek bize yardım talebinde bulunan İBB’nin bu kararından bayram arifesinde vazgeçmesi, ülkemizin üçüncü büyük şehrinin yönetimine yakışmamıştır" denildi.

Açıklama şu görüşlerle sona erdi:

"Üniversitemizin 2019-2020 Akademik Yılı Açılışına kadar, GSF ve Konservatuvarımızın ihtiyaç duyduğu asgari şartları, bütün imkânlarımızı kullanarak Tınaztepe’de sağlayacağız. Oradaki diğer birimlerimizin desteğiyle bu işin üstesinden tek başımıza gelecek; yükseköğretim ve sanat faaliyetlerimize bir süre burada devam edeceğiz. Bizim ilgi alanımız, bundan sonra da akıl ve mantıkla çalışmalarımızı sürdürmek olacaktır. Sanat yerleşkemizdeki binaların şuan bulunduğu yerde yeniden inşası yatırım planımız içerisindedir."