Spor

Real Madrid, Mbappe ve Haaland için serveti gözden çıkardı

22 Şubat 2021 21:49

İspanya La Liga devi Real Madrid, futbolun yeni süper starları Kylian Mbappe ve Erling Haaland için serveti gözden çıkardı. İspanyol ekibi, iki futbolcunun toplam maliyeti için 850 milyon Euro'dan fazla bir bedeli gözden çıkardı.

İspanyol AS'ın haberine göre; Real Madrid, PSG'nin yıldızı Mbappe'ye yıllık 72 Milyon Euro, Dortmund'un yıldız Haaland'a ise yıllık 20 Milyon Euro maaş teklif edecek. İki yıldızın her biri için ortalama 150 Milyon Euro bonservis bedeli önermesi beklenen Madrid'in oyuncularla 6 yıllık sözleşme imzalaması halinde toplam 852 milyon Euro maliyete ulaşacağı belirtiliyor.

Daha önce yapılan pazarlıklar göz önüne alındığında Mbappe senelik 36 milyon Euro, Haaland ise yıllık 9 milyon Euro net garanti ücret talep ediyor. Bu da vergilerle birlikte iki oyuncu için senelik 92 milyon Euro ediyor.

İki oyuncunun 150'şer milyon Euro'dan 300 milyon Euro da bonservis bedeli istendiği göz önüne alınınca, 6 yıllık bir sözleşme karşılığında toplamda 852 milyon Euro'luk bir operasyon yapılması gerektiği kaydediliyor.

Mbappe bu sezon PSG formasıyla çıktığı 34 maçta 23 gol, 10 asistlik performans sağladı. Henüz 20 yaşında olan Erling Haaland da Borussia Dortmund'da 25 karşılaşmada 27 gol atıp, 6 asist yaptı.