Spor

Rashica'nın bonservis bedeli belli oldu

Milot Rashica, bu sezon Galatasaray formasıyla 24 resmi maçta 6 gol, 4 asistlik performansla oynadı

20 Nisan 2023 11:53

Galatasaray'ın bonservisini almak için görüşmelere başladığı Milot Rashica'nın kulübü Norwich City'nin, Kosovalı futbolcu için belirlediği bonservis rakamı belli oldu.

Galatasaray'da sezonun parlayan yıldızı Milot Rashica, yükselen performansıyla formayı kaptı. Kosovalı oyuncu bu sezon 20 lig, 4 kupa 24 maçta sarı-kırmızılı formayı giydi. Tüm kulvarlarda 6 gol atarken 4 de gol pası vererek 10 gole direkt etki etti. Rashica iki yıl önce Werder Bremen'den Norwich'e 11 milyon euroluk bedelle gitmişti.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Alanyaspor karşılaşmasının ardından "Transferin başlamasına daha var. Milot Rashica bizim için önemli bir oyuncu. Görüşmeler devam ediyor, kısmet" ifadelerini kullanmıştı.

Kiralık mı, bonservisle mi? Netlik kazanmadı

Tarafların son görüşmede, gelecek sezon için kesin olarak mutabakata vardığı öğrenildi. Buna göre Norwich, Rashica'nın önümüzdeki yıl da Galatasaray'da olmasına izin verecek. Ancak Kosovalı futbolcu için kulübüyle görüşülürken, anlaşmanın kiralık mı yoksa bonservisle mi olacağı konusunda henüz tam olarak netleşmedi.

Bonservis bedeli: 7 milyon euro

Galatasaray'ın ilk planda oyuncuyu bonservisiyle birlikte almaya çalışacağı, anlaşma olmazsa yeniden kiralanabileceği belirtiliyor. Norwich City Kulübü'nün 2025'e dek sözleşmesi bulunan 26 yaşındaki futbolcuyu gelecek sezonun kadrosunda düşünmediği ortaya çıktı.

Bu yüzden ilk tercihinin oyuncuyu bonservisiyle elden çıkarmak olduğu tespit edildi. İngiliz ekibinin Rashica için belirlediği bonservis bedelinin 7 milyon euro olduğu öğrenildi. (Milliyet)