Gündem

Randevu talebi Mansur Yavaş’tan geldi, Özgür Özel’i de bilgilendirdi

Ankara’da gözler Yavaş-Akşener görüşmesinde

23 Kasım 2023 11:14

Yerel seçimler öncesinde Ankara’da gözler Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener görüşmesine çevrildi. Randevu talebi Yavaş’tan gelirken, Yavaş’ın görüşme bilgisi basına yansımadan önce CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i de bilgilendirdiği öğrenildi. 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, bugün saat 16.00’da İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i ziyaret edecek. Görüşme talebinin dün Mansur Yavaş’tan geldiği öğrenilirken, edinilen bilgiye göre Yavaş, Meral Akşener ile görüşmesi basına yansımadan önce CHP Genel Başkan Özgür Özel’i bilgilendirdi. Yerel seçimlerde iş birliği sürecinin konuşulacağı görüşmede, Mansur Yavaş’ın diğer illerde iş birliği yapılmasa bile Ankara’da Meral Akşener’in desteğini istemesi bekleniyor. 

İstifalar peş peşe gelmişti

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından CHP’ye yönelik eleştirilerde bulunan Akşener, 81 ilde aday çıkaracaklarını açıklamış ve Akşener’in bu kararı partinin Genel İdare Kurulu’nda oy çokluğuyla kabul edilmişti. Bu karara karşı çıkan bazı il başkanları istifaya zorlanırken, karara karşı oy kullanan Bahadır Erdem de geçtiğimiz günlerde istifa etmişti. 

Özgür Özel, iş birliği çağrısını sürdürüyordu

Buna karşın CHP’nin 38. Olağan Kurultayında Genel Başkan seçilen Özgür Özel, iş birliği ile ilgili İyi Parti’ye yönelik mesajlarını sürdürüyordu. Özel, T24’e yaptığı açıklamada “Eski dosttan düşman olmaz. Birbirine kaybettirmek üzerine bir siyaset kurmayı doğru bulmam. İYİ Parti bu konuya yapıcı yaklaşırsa ki ben Meral Hanım’la aramdaki kişisel hukukun buna katkı sağlayacağını düşünüyorum” ifadesini kullanmıştı.

CHP’li kurmaylar: İyi Parti, kararını yeniden gözden geçirecektir

Öte yandan Yavaş-Akşener görüşmesini değerlendiren CHP kurmayları, İstanbul ve Ankara’da iş birliği sürecinin henüz kapanmadığına işaret etti. İş birliği yapılmaması ve bu nedenle İstanbul ile Ankara’nın kaybedilmesi halinde İyi Parti’nin kaybettiren parti pozisyonuna düşeceğini öne süren CHP’li kurmaylar, “Bugünkü görüşmenin ardından İyi Parti ve Meral Akşener, bu kararlarını İstanbul ve Ankara için yeniden gözden geçirecektir” değerlendirmesini yaptı.