Gündem

Rakel Dink'ten Pervin Buldan'a: Sen de bu acıları yaşadın, acılarımız ortak

16 Kasım 2023 15:11

 Agos gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in katili Ogün Samast'ın tahliye edilmesinin ardından HEDEP Van Milletvekili Pervin Buldan, Rakel Dink'i arayarak desteğini belirtti. 

Kendisi de eşini failli meçhul cinayette kaybeden Buldan, parti olarak her zaman Dink ailesinin ve mağdurların yanında olduğumuzu ifade ederek, “Katilleri cesaretlendiren bu hukuksuzluğu ve kararı asla kabul etmiyoruz. Bu karar sadece sizi ve ailenizi değil hepimizi yaralamıştır, acılarımıza acı katmıştır” dedi.
 
Rakel Dink ise duyduğu acıyı paylaşarak, “Çok minnettarım. Acılarımız ortak. Sen de bu acıların aynısını yaşadın. O yüzden en iyi biz birbirimizi anlarız. En çok da bir kuzuya kıydıkları için üzülüyorum. Yanımda olduğunuzdan hiç kuşkum yok, bunu hissediyorum” dedi.   


TIKLAYIN - Adalet Bakanlığı: Ogün Samast 2022'de denetimli serbestlik hakkı kazandı ama kullandırılmadı

TIKLAYIN - Hrant Dink’in katili Ogün Samast tahliye edildi!

GÖKÇER TAHİNCİOĞLU YAZDI | Ogün Samast’ın yanıtlanmayan sorusu: "Vatan haini" diye adamı hedef gösteren ben miydim?

GÖKÇER TAHİNCİOĞLU YAZDI | 65 soruda Hrant Dink cinayeti dosyası: 16 yıldır adalet bekleniyor

TIKLAYIN | Özgür Özel: Ogün Samast'la o fotoğrafı çektirenler ve azmettirenler, ömür boyu durması gereken o delikten çıkarmayı bildiler!

TIKLAYIN - Bir “iyi halli özgür mahkûm” portresi: Gardiyanın boğazına bıçak dayayan, Hrant Dink cinayeti dahil eylemleri "terör" sayılmayan Ogün Samast, en az 27 yıl yatırılabilirdi!