Spor

Rachica transferinin perde arkası, imza böyle geldi!

Şenol Güneş onay verdi, Emre Kocadağ bitirdi

17 Ağustos 2023 11:06

Galatasaray, transferini garanti gördüğü Milot Rashica'dan önce Zaha ve Tete’ye imza attırınca Kosovalı oyuncu fikir değiştirdi.

Üç büyüklerin birbirlerine çalımlarıyla boyut atlayan transfer döneminin son sürprizine Beşiktaş imza attı, Milot Rashica'yı kadrosuna kattı.

Siyah-beyazlılar, geçen sezon kiralık olarak Galatasaray'da forma giyen 27 yaşındaki Kosovalı oyuncuyu İstanbul'a getirip sağlık kontrolünden geçirdikten sonra 4 yıllık sözleşme imzaladı. Rashica hamlesiyle Galatasaray'dan Halil Dervişoğlu transferinin bir nevi rövanşını alan Beşiktaş, “Kod Adı: Şafak Operasyonu” Tweet'iyle rakibine gönderme yaptı.

Şenol Güneş onay verdi, Emre Kocadağ bitirdi

Transfer çalımının perde arkasında ise Galatasaray'ın uzun süre peşinde koştuğu Rashica'dan önce, Zaha ve Tete'yi kadrosuna katmasının rolü büyüktü. Sarı-kırmızılıların Norwich'le bir türlü anlaşamaması sonrası devreye Beşiktaş girdi.

Teknik Direktör Şenol Güneş'in de onay vermesiyle Asbaşkan Emre Kocadağ, İngiltere'ye gidip Norwich'le 5,25 milyon euro bonserviste anlaşma sağladı. Rashica'yı da ikna eden Beşiktaş, transferi kısa sürede tamamladı.

"Bana saygısını gösterdi"

Rashica, imzası sonrasında konuştu. Kosovalı yıldız, "Beşiktaş'ın sembolü olan ‘Kartal' Arnavutluk ve Kosova halkı için de semboldür. Gollerimi kartal işareti yaparak kutladım, kutluyorum. Görüşmeler sırasında Beşiktaş ilk andan itibaren bana saygısını gösterdi. Taraftarların önüne çıkmak için sabırsızlanıyorum" dedi.

KAP'a yapılan bildirimde Norwich City'ye 5 milyon 250 bin euro bonservis ödeneceği açıklandı.