Gündem

Rabia Naz'ın babasından Adalet Bakanı Gül'e tepki: Baba yüreğinizi sorgulayın, empati yapın lütfen

"Olay yeri inceleme asla video kaydı kullanmamış, bu suç değil mi?"

28 Mart 2019 10:49

Giresun Eynesil’de evinin önünde şüpheli şekilde yaşamını yitiren 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan’ın ölümüyle ilgili Başsavcılıktan yapılan “yüksekten düşmeye bağlı” açıklamasına tepki gösteren baba Şaban Vatan, “Olay yerinde yavruma ait hiçbir bulgu yok, ayrıca asla video kaydı kullanmamış bu suç değil mi? 4 ayrı yerde yaptığı incelemeden asla video kaydı kullanmamış bu suç değil mi?” diyerek Adalet Bakanlığı'na tepki gösterdi.

Öte yandan olayla ilgili keşif raporunda “Naz’ın kendini binadan aşağıya bırakmasıyla düşmediği, verandayı aşması için de en az 11.3 km/saat hızla koşmuş olması gerektiği” görüşüne yer verildi. Raporda 70 kilo olan Naz’ın fiziksel özellikleriyle birlikte değerlendirdiğinde bu hıza ulaşmasının bile orta olasılık olduğu ifade edildi.

"Sayın Bakan Beyim empati yapın lütfen!"

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı’nın açıklamasını Twitter hesabından paylaşarak, “Olayı aydınlatacak olan yegâne merci savcılık makamıdır; güveniyoruz” dedi. Baba Şaban Vatan ise Bakan Gül’e cevaben Twitter hesabından, “Sayın Bakan Beyim Trabzon Adli Tıp Raporu ‘bedensel genel travma’ diyor. Rabia Naz Vatan cinayeti ile ilgili olan kurumlar ve birimler sayın sorumlular, baba yüreğinizi bir sorgulayın, empati yapın lütfen" dedi.

Giresun Barosu yürütülen soruşturmada dosyaya müdahil olmaya karar verdi. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da, “Örtbas edilmesi için bizzat Nurettin Canikli devreye giriyor” iddiasında bulundu.