Dünya

Putin, Ukrayna'da işgal edilen Mariupol şehrine gitti

Bu, Putin’in işgal edilmiş yeni Ukrayna topraklarına yaptığı ilk ziyaret

19 Mart 2023 09:14

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'da başlatılan savaş sırasında işgal edilen Donetsk bölgesinin Mariupol şehrine gitti.

Sputnik'te yer alan habere göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kırım'dan sonra Mariupol'e geçti. Putin, işgal edildikten sonra ilk kez Mariupol'e gitti.

Kremlin'den yapılan açıklamaya göre Kırım'dan Mariupol'e helikopterle uçan Putin, Mariupol'de direksiyonun başına geçerek birkaç ilçeyi gezdi, bazı tesislerde incelemelerde bulundu ve yerel sakinlerle sohbet etti.

Putin aynı zamanda kentteki Filarmoni Salonu’na da ziyaret ederken görüntülendi. Söz konusu salon, kent Ruslar tarafından kuşatıldığında Azovstal demir çelik fabrikasında direnenlerin duruşmalarını yapmak için kullanılıyordu.

Bu, Putin’in işgal edilmiş yeni Ukrayna topraklarına yaptığı ilk ziyaret.

Tass haber ajansı, Putin’in bölgeye helikopterle gittiğini ve bazı yerel insanlarla da bir araya geldiğini aktardı.

Rusya'nın Ukrayna'da başlattığın savaş sırasında Donetsk bölgesinin Mariupol şehri, Mayıs 2022'de Rusya'nın kontrolüne geçmişti. Şehri, Rus işgalinin en uzun ve en kanlı çatışmalarına sahne oldu. 10 aydan uzun bir zamandır ise Rusların kontrolünde. Ukrayna, Mairupol'de 20 binden fazla insanın öldürüldüğünü söylüyor.