Dünya

Putin, savaşın başlamasından bu yana ilk kez bir Batılı gazeteciye söyleşi verecek

07 Şubat 2024 09:25

T24 Dış Haberler

ABD'de muhafazakar medyanın en tanınan isimlerinden olan eski Fox News sunucusu Tucker Carlson, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le söyleşi yapmak için Moskova'da olduğunu açıkladı.

Carlson, 24 Şubat 2022'den bu yana Putin'le söyleşi yapan ilk Batılı gazeteci olacak. 

Neden Rusya'ya gittiği günlerdir tartışılan Carlson, salı akşamı X platformu üzerinden yaptığı açıklamada, "Vladimir Putin'le söyleşi yapmak için buradayız. Yakında bunu gerçekleştireceğiz" dedi. Carlson, "Tabii böyle bir söyleşi yapmanın riskleri var. O yüzden aylardır üzerine dikkatli bir biçimde düşünüyoruz" ifadelerini kullandı. 

Aşırı sağcı görüşleri ve eski ABD Başkanı Donald Trump'a yakınlığıyla tanınan Carlson, söyleşinin ne zaman yayımlanacağıyla ilgili bilgi vermezken, programın kendi platformu üzerinden ücretsiz olarak izlenebileceğini ifade etti. 

Yayınladığı videoda, "Biz gazeteciyiz. İşimiz insanları bilgilendirmek. İki yıldır dünyayı tekrar şekillendiren bir savaş var ve çoğu Amerikalı neler olduğu hakkında bilgiye sahip değil" diyen Carlson, "Bu bölgede gerçekte neler olduğunu bilmiyorlar. Burada ve buradan 600 mil ötedeki Ukrayna'da. Ama burada yaşananlar için kendileri para veriyorlar" diye konuştu.

Salı günü Moscow Times'a konuşan kaynaklar, Kremlin'in Carlson'ın ziyaretinin hem ABD'li muhafazakarlar arasında hem de Rusya'da Putin'in popülaritesini artıracağını umuyordu.

Zelenski, Batılı gazetecilerin sadece Ukrayna Devlet Başkanı Volodomir Zelenski'nin söylemlerini aktardığını, "Bu yapılanın gazetecilik değil propaganda olduğunu" iddia etti.