Dünya

Putin'den üstsüz fotoğraflarıyla alay eden G7 liderlerine: Onları kıyafetsiz görmek iğrenç olur; alkolü kesip spor yapsınlar

01 Temmuz 2022 10:36

T24 Dış Haberler

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, üstsüz fotoğraflarıyla alay eden G7 liderlerine yanıt vererek, "Onların kıyafetlerini çıkarması iğrenç olurdu" dedi. 

Perşembe günü Türkmenistan'da bir basın toplantısı düzenleyen Putin, "Belden yukarıyı mı belden aşağı mı açmak istiyorlar bilmiyorum ama her şekilde iğrenç bir görüntü olur" diye konuştu.

Putin, G7'deki mevkidaşlarının alkolü bırakıp spor yapmasını tavsiye etti. Rus lider, "Her insanın ruhu ve vücudu uyum içinde gelişmelidir" değerlendirmesinde bulundu.

Britanya Başbakanı Boris Johnson'ın "Putin kadın olsaydı Ukrayna'ya saldırmazdı" sözlerine de değinen Putin, "Bu doğru değil. Margaret Thatcher, Falkland Savaşı'nı başlatmıştı" dedi. 

Rus medyasında Putin'in birçok kez üstsüz fotoğrafları yayımlanmıştı.

G7 (Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Krallık, İtalya, Fransa, Japonya ve Kanada) ülkelerinin liderleri geçen hafta sonu Almanya'da toplandığında Britanya lideri Boris Johnson, "Putin'den güçlü olduğumuzu göstermek için üstümüzü çıkaralım" demişti. Johnson ayrıca "Haydi baklavalarımızı gösterelim" derken, Kanada Başbakanı Justin Trudeau da Putin'in fotoğrafına göndermede bulunarak, G7 liderlerinin "bağırları açık" at sürmelerini tavsiye etmişti.