Dünya

Putin'den ilhak edilen bölgelerle ilgili 'üstü kapalı' itiraf: Stabilize olmalı...

06 Ekim 2022 07:24

T24 Dış Haberler

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'nın geçen hafta yasa dışı olarak ilhak ettiği Ukrayna bölgelerinde durumu "stabilize" edeceklerini söyledi. 

Rusya kuvvetleri, cuma gününden bu yana ilhak edilen dört bölgeden ikisinde ağır kayıplar yaşıyor. Rus yetkililer, güçlerinin "tekrar toplanmakta" olduğunu söylüyor. 

Putin, çarşamba günü Rus öğretmenlerle yaptığı video görüşmede, "Yeni bölgelerde durumun stabilize olacağı düşüncesiyle çalışıyoruz" dedi.Britanya merkezli The Guardian gazetesi, Putin'in bu açıklamalarla Rusya'nın Ukrayna'nın doğusunda ağır kayıplar yaşadığını üstü kapalı bir şekilde onayladığını belirtti. 

Hızlı ilerleyen, Batı ülkelerinin silahlarına sahip Ukrayna ordusu hem güney hem de doğudan baskı gösterince, Rus askerleri iki cephede de geri çekilmek zorunda kaldı. 

Putin'in açıklaması, Rusya'nın savaş muhabirleri ve ordu bloggerlarının da savaşla ilgili yorumlarının giderek karamsarlaştığı bir dönemde geldi. Rusya geçtiğimiz günlerde önemli Lyman kentini ve Herson'daki bazı yerleşim alanlarını kaybetti. 

Rusya, 'ilhak' ettiği dört bölgeden hiçbirinin tamamını kontrol etmiyor.