Politika

Putin, Babacan’ı Rusya’nın Davos’u St. Petersburg Uluslararası Ekonomi Forumu’na davet etti

Babacan, 15 bin kişinin katılacağı Ekonomi Forumu’nda ana konuşmacı olacak

04 Haziran 2024 23:22

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, açılış konuşmasını yapacağı “Rusya’nın Davos’u” olarak bilinen St. Petersburg Uluslararası Ekonomi Forumu’na DEVA Partisi lideri Ali Babacan'ı davet etti. Babacan, Yunanistan ve Çin’den sonra Rusya programıyla son 20 günde 3’ncü kez uluslararası toplantıya çağrıldı.

50’ye yakın ülkeden 150 üst düzey temsilci, 6 bin iş insanı, 4 bin gazeteciden oluşan toplamda 15 bin katılımcının olacağı toplantıya katılmak için bugün Rusya’ya gidecek Babacan, toplantıya “keynote speaker” yani açılış konuşmacısı olarak davet edildi. Babacan, son 20 gün içerisinde üçüncü kez uluslararası bir toplantıda konuşma yapmak için yurt dışına çıkacak.

Mayıs ayının ortalarında Yunanistan’ın başkenti Atina’da dış politika konulu toplantıya davet edilen Babacan, geçen hafta da hazine bakanları, merkez bankası başkanları, CEO ve akademisyenlerin katıldığı toplantı için gittiği Çin’de ekonomi konuşmuştu.

Hükümeti, Bakan Bayraktar temsil edecek

Hükümeti Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’ın temsil edeceği forum, 27. kez düzenleniyor. 

5-8 Haziran tarihlerinde St. Petersburg şehrinde Rusya Devlet Başkanı Putin’in açılışını yapacağı forumda 200 etkinliğe yer verileceği kaydedildi. Bazı devlet başkanları, başbakanlar ve bakanların da katılacağı foruma, geçen yıl 17 bin kişi katılmıştı.