Gündem

Pucca'ya "erkeklere hakaret" cezası; 5 ay 18 gün hapis

Pınar Yıldırım, hakkında verilen kararı "Erkeklere hakaret ne böyle nasıl kırılganmışsınız meğer" sözleriyle değerlendirdi

22 Ekim 2021 10:55

'Pucca' takma isimli sosyal medya fenomeni ve yazar Pınar Yıldırım, bir sosyal medya paylaşımı nedeniyle "halkın bir kesimini sosyal sınıf, din, mezhep, cinsiyet, bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama" suçundan 5 ay 18 gün hapis cezası aldı.

"Pucca" mahlaslı Pınar Yıldırım'a "O kadar eşcinselli dizi izledim, film üstüne film bitirdim yok yok yok! Hala erkek denen aşağılık, karaktersiz cinsiyetten hoşlanmıyorum…" paylaşımı nedeniyle 5 ay 18 gün hapis cezası verildi.

Yıldırım, Twitter hesabından konuyla ilgili şu paylaşımları yaptı: "Zaytung haberi gibi olacak ama erkeklere hakaret ettiğim için 5 ay hapis cezası aldım! Kıyaslamaktan nefret ediyorum, bu kadar kadın cinayeti varken ciddi misiniz siz ya, erkeğe hakaret mi?????? dünyanın en saçma davalarında ilk ona girer yemin ederim. işin diğer kısmı, her seferinde uyarmamıza (?) rağmen dava dosyasına tweetin sonunu anlamadığımız bir şekilde ‘erkeklerden hoşlanmıyorum’ diye yazdılar.

Umarım bu işin sonunda erkeklerden hoşlanıp hoşlanmadığımdan emin olmak için bana bilir kişi atamazlar. Başıma ne geldiyse erkekler yüzünden geldi! Erkeklere hakaret ne böyle nasıl kırılganmışsınız meğer.
"