Spor

PSG ile Arjantin arasında Lionel Messi krizi: Kabul etmiyoruz; FIFA müdahale etmeli

Lionel Messi, Arjantin Milli Takım'ı için yolda. Ancak kulübü Paris Saint-Germain bu durumdan çok hoşnut değil

09 Kasım 2021 10:09

Lionel Messi, Paris Saint-Germain'e transfer olduğundan bu yana henüz istikrarı yakalayabilmiş değil. Sakatlıklarla boğuşan yıldız futbolcunun milli takıma çağrılması, PSG cephesinde tepkiyle karşılandı.

Bu durumun en önemli nedenlerinden biri oyuncunun sakatlıklarla boğuşması. Messi son sakatlığını henüz atlatmış değil. Ancak Arjantinli yıldız henüz tam iyileşmeden milli görev için Fransa'yı terk ediyor.

Yalnızca Lionel Messi değil. PSG'nin bir başka Arjantinli yıldızı Leonardo Paredes de sakatlıktan yeni çıktı ancak o da Arjantin için forma giyecek.

Leonardo'dan Messi ve Paredes için tepki

PSG Sportif Direktörü Leonardo ise bu duruma tepkili. Brezilyalı, oyuncuların henüz iyileşmeden milli takıma gitmesinden rahatsız.

İki oyuncunun da tedavisine Paris'te devam edilmesi gerektiğini savunan Leonardo, Arjantinli yetkililere tepki gösterdi.

Leonardo konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Sakat ya da iyileşme aşamasındaki bir oyuncunun uluslararası göreve gitmesine izin vermeyi kabul etmiyoruz. "Bu durum, mantıklı değil ve bu tür durumlara FIFA'nın müdahale etmesi gerekiyor" dedi.

Arjantin, 2022 Dünya Kupası Elemeleri kapsamında Uruguay ve Brezilya ile karşılaşacak. Messi ve Paredes'in 13 Kasım'daki Uruguay maçında forma giymesi zor. Ancak iki yıldızın 17 Kasım'da Brezilya'ya karşı oynaması bekleniyor.