Ekonomi

Protestoculara "terörist" diyen SOCAR'ın üst düzey yöneticisi: İsrail doğalgazı da muhtemelen Türkiye üzerinden Avrupa'ya satılacak

03 Haziran 2024 13:38

Bakü-Tiflis-Ceyhan boru hattı üzerinden İsrail ile petrol ticaret yapan Azerbaycan menşeli SOCAR şirketinin Petrol ve Gaz Birimi Baş Yardımcısı Huseyin Gurbanov, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şirketi protesto edenlere "terörist" dedi. Gurbanov, "SOCAR yakın zamanda İsrael doğalgazını da işlemeye başlayacak ve İsrael doğalgazı da muhtemelen Türkiye üzerinden Avrupa'ya satılacak" dedi. 

"SOCAR yakın zamanda İsrael doğalgazını da işlemeye başlayacak"

"Refah'ı bombalayan jetlerin petrolünü sağlayan SOCAR'dan Filistin halkı adına hesap sormaya geldik" diyerek SOCAR'ı protesto eden Filistin İçin Bin Genç grubundan 13 kişi gözaltına alındı. Protestoların ardından şirketin Petrol ve Gaz Birimi Baş Yardımcısı Huseyin Gurbanov, X'te yaptığı paylaşımda şunları söyledi:

"İstanbul'da bir grup terörist Azerbaycan Devlet Petrol Şirketinin (SOCAR) Sarıyer Ayazağa'da bulunan ofisine saldırı düzenlemiş. Neymiş efendim, İsrail'e petrol satıyormuşuz. Azerbaycan devletinin Türkiye'de 20 milyar dolar yatırımı olduğu gibi, İsrail'de de yatırımı var.

Türkiye devletinin Azerbaycan'da 12 milyar dolar yatırımı olduğu gibi, İsrail'in de Azerbaycan'da yatırımı var. Size kötü bir haberim var. SOCAR yakın zamanda İsrael doğalgazını da işlemeye başlayacak ve İsrael doğalgazı da muhtemelen Türkiye üzerinden Avrupa'ya satılacak."