Gündem

Profesör Salih Zoroğlu'nun davası ertelendi: Çapa'nın ameliyathanesinden ketamin çalınmasını istemiş!

"Ben torbacı deği, profesörüm"

01 Mart 2024 22:35

Çocuk hastalarına ketamin isimli uyuşturucu ilaç verip manipüle ederek ailelerinin cinsel istismarına uğradıklarına inandırdığı ve suç uydurduğu iddiasıyla yüzlerce yıl hapsi istenen Prof. Dr. Süleyman Salih Zoroğlu'nun yargılanmasına dün başlandı. Duruşmadaki mağdur, Zoroğlu'nun Çapa'nın ameliyathanesinden ilaç çalması için kendisini zorlandığını söyledi. 

Çocuk psikatristi Süleyman Salih Zoroğlu ile diğer 5 sanığın Bakırköy 21. Ağır Ceza Mahkemesindeki yargılanmalarına dün başlandı.

Bugün devam eden duruşmaya tutuklu sanıklar Salih Zoroğlu ile çalışanı Ahmet Aktaş, cezaevinden jandarma eşliğinde mahkemeye getirildi. Duruşmaya tutuksuz sanıklar İnci Aslan, Hüsniye Ağca ve Prof. Zoroğlu'nun diş hekimi olan eşi Özgül Zoroğlu ile müştekiler ve tarafların avukatları katıldı. Dün başlayan duruşmada savunma yapan tutuklu sanık Prof. Dr. Salih Zoroğlu, "Ben torbacı değilim, profesörüm" dedi.

Cumhuriyet'ten Fahrettin Öztürk'ün haberine göre, bugün devam eden duruşmada ise müştekiler ile 3 mağdur beyanda bulundu.

"Hala ketamin yoksunluğu çekiyorum"

Mahkemede pedagog eşliğinde beyanda bulunan mağdur, sanık Süleyman Salih Zoruğlu'nun evinde kaldığı sürede Zoroğlu'nun ketamin bulma sıkıntısı yaşadığını, bu nedenle de Çapa Tıp Fakültesi'nde çalışan kızının yardımıyla gizlice hastaneye girerek ameliyathaneden ketamin çalması için kendisini zorladıklarını ancak kendisinin bunu kabul etmediğini söyledi.

Hala ketamin yoksunluğu çektiğini kaydeden mağdur, bunun için tedavi aldığını da kaydetti. Çocuk İzlem Merkezi'nde (ÇİM) verdiği ilk ifadesinde ketaminin etkisinde olduğunu ifade eden mağdur, bu yüzden o ifadenin doğru olmadığını, madde etkisinden çıktıktan sonra verdiği ikinci ifadenin dikkate alınmasını talep etti.

"Ölüm listesi" iddiası

Süleyman Salih Zoroğlu'nun kendisine bir "ölüm listesi"nden bahsettiğini belirten mağdur, bu listede anne ve babasının da isimlerinin olduğunu söyledi. Mağdur ayrıca Salih Zoroğlu'nu çok kez ilaç ezip toz haline getirdiğini ve burnundan çektiğini gördüğünü, Zoroğlu'nun ise bunun 'beyin olgunlaştırıcı' olduğunu söylediğini ifade etti.

Müşteki ve mağdurların beyanlarının ardından avukatlar da veyanda bulundu. Tutuklu sanıkların avukatları, müvekkillerinin tahliyesini talep ederken, tutuksuz sanıkların vekilleri ise müvekkilleri hakkındaki adli kontrollerin kaldırılmasını istedi.

Müşteki avukatları, Aile Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı avukatları ise sanıklardan şikayetçi olduklarını belirterek davaya katılma talebinde bulundu.

Gelecek duruşma için 3 gün verildi

Ara kararını açıklayan mahkeme, sanıklar Süleyman Salih Zoruğlu ile Ahmet Aktaş'ın tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Müştekiler ve Aile Bakanlığı'nın katılma taleplerini kabul eden mahkeme, Sağlık Bakanlığı'nın, suçtan doğrudan zarar görmediğine kanaat getirerek, bakanlık vekilinin katılma talebini reddetti.

Mahkeme, tutuksuz sanıklar hakkındaki adli kontrol tedbirlerinin de devamına karar verdi. Mahkeme, gelecek duruşmanın da uzun sürebileceği ihtimalini göz önünde bulundurarak, duruşma için 3 gün verdi. Buna göre gelecek duruşma 22-23 ve 24 Mayıs'ta görülecek.

İddianame

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Süleyman Salih Zoroğlu'nun, 'uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama', 'eziyet', 'iftira', 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma', 'şantaj', 'uyuşturucu madde kullanımını özendirme', 'kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirme' ve 'özel hayatın gizliliğini ihlal etme' suçlarından 96 yıldan 972 yıla kadar hapsi isteniyor. Diğer 5 şüpheli hakkında da değişen oranlarda hapis cezası isteniyor.