Gündem

Prof.Dr. Kutlu: Kadınlar mükemmel şoför, ama sistem bozuk

Nermin UÇTU-İlker KILIÇASLAN/MANİSA, (DHA)- MANİSA Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Fizyoloji Bölümü öğretim üyesi Prof

30 Kasım 2017 13:03

Nermin UÇTU-İlker KILIÇASLAN/MANİSA, (DHA)- MANİSA Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Fizyoloji Bölümü öğretim üyesi Prof.Dr. Necip Kutlu, kadınların iyi ve dikkatli şoför olduklarını ancak, sistemin bozuk olduğunu söyledi. Kutlu, solak kadınların daha iyi araç kullandığını anlattı.
MCBÜ Tıp Fakültesi Fizyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necip Kutlu, oldukça sık tartışılan \'Kadınlar iyi mi yoksa kötü şoför müdür?\' konusunu gündeme getirdi. Bu konunun beyin ile ilgili olduğunu ve kadın ile erkek beyninin farklı çalıştığını kaydeden Prof.Dr. Kutlu, kadınların aynı anda 10-15 şeyi düşünebileceğini, ancak erkeklerin 3-5 şey düşündüğünü söyledi. Kadın beyninin detaycı, erkek beyninin ise toparlayıcı olduğunu kaydeden Prof.Dr. Kutlu, şöyle konuştu:
\"Hep kadınlar iyi şoför müdür, değil midir ?\' diye tartışılır. Kadınlar çok mükemmel ve dikkatli şofördür. Çünkü detaycıdır. Ancak, bizim yollarımızı görüyorsunuz. Yollarda kuralsızlık, davranış hatası var. Yolda araç sollarken kendinizi, geçtiğiniz aracı riske atıyorsunuz. Kafanızda bir düşünce var, o arabayı geçmek. Ama bir kadın araç sollarken \'Araba önüme kırar mı, önüme kimse çıkar mı\' gibi düşüncelerle refleks olarak bilinç dışı olarak çakılır kalır. O  zaman da kadınlar kötü şoför diye düşünülür. Hayır, kadınlar mükemmel şoför ama ortam çok riskli. Bu trafik sisteminde kadınlar süremez\" diye konuştu.
SOLAK KADINLAR DAHA İYİ ŞOFÖR
Kadınların dikkatli olduğunu ve bu yüzden daha az kaza yaptıklarını da söyleyen Prof. Dr. Kutlu, \"Kadınlar iyi ve dikkatli şofördür ama riske girmezler. Çünkü detaylı düşünürler. Kadınlar içinde en iyi şoförler de solak kadınlardır. Çünkü solak kişilerde sağ hemisfer daha iyi gelişmiştir\" dedi.
KADIN BEYNİ DETAYCI, ERKEK BEYNİ TOPARLAYICI
Kadın beyninin sol kısmının daha çok geliştiğini ifade eden Prof.Dr. Kutlu, şunları söyledi:
\"Kadınlar onun için güzel konuşur, güzel yazarlar. Erkekler de uzaysal düşünme, üç boyutlu düşünme gelişmiştir. Kadınlarda konuşma mükemmeldir. Ancak, erkeklerde bu daha azdır. Erkeklerde mühendis kafası iyidir, üç boyutlu düşünür. Ama kadınlar edebiyatı daha güzel yaparlar. Bu beyindeki merkezlere bağlı. Kadınlar daha detaycı. Erkekler de toparlayıcıdır.\"

FOTOĞRAFLI

Haber, değiştirilmeden kaynağından otomatik olarak eklenmiştir