Gündem

Prof. Osman Müftüoğlu'ndan eşcinsel ilişki yorumu

17 Haziran 2019 11:24

İç hastalıkları uzmanı Prof. Osman Müftüoğlu, 'eşcinsel ilişkinin televizyonlarda çok fazla görünür olmasının toplum sağlığı açısından sakıncalı bulduğuna' dair bir açıklama yaptı.

Hürriyet yazarı Fatih Çekirge, Netflix dizisi Black Mirror'ın 5. sezonunda yer alan "Striking Vipers" isimli bölümü köşesine taşıdı. Fatih Çekirge'ye 'sanal eşcinselliğin' konu alındığı bölümle ilgili bir yorumda bulunan Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, eşcinsel ilişkinin televizyonlarda sık görünür olması hakkında "Toplum sağlığı açısından sakıncalı buluyorum” yorumunu yaptı.

Çekirge'nin “Netflix’teki ‘eşcinselliğe özendirme’ üzerine Özkök ve Müftüoğlu’ndan iki farklı yorum” başlıklı yazısının ilgili kısmı şöyle:

DÜN Netflix dizilerindeki “eşcinsel ağırlığı” ya da “özendirici yayın” üzerine başlayan tartışmaları yazmıştım.

Son dönemde yayına giren neredeyse her dizide ve özellikle 15 yaş grubunda bir “eşcinsel aşk” mesajı görenler şikâyete başlamışlardı.

Son olarak ‘Black Mirror’ dizisinin video oyunundaki “sanal eşcinsellik” senaryosu tartışmaların şiddetini arttırdı. 

Yine aynı şeyi söylüyorum, kimsenin cinsel tercihiyle derdimiz yok. Amaaaaa...

Söz konusu böylesine geniş bir sosyal platform olunca... Tartışma da ona göre büyüyor.

Yazıyla ilgili sabah Ertuğrul Özkök mesaj attı. “Katılmıyorum. Bu özgürlüktür” dedi.

Öğleden sonra ise Osman Müftüoğlu aradı. “Birkaç gündür eşim Mihriban da bu konuya dikkat çekiyordu. Ben de toplum sağlığı açısından sakıncalı buluyorum” dedi.

Gördüğünüz gibi olay ciddi bir tartışma halinde... Ayrıca iki erkek arkadaşın video oyunundaki “ateşli dövüş ve sevişme sahneleri” sanal âlemin oyunlara yansıması açısından ve yaş grubu olarak gerçekten dikkat çekiciydi.