Gündem

Prof. Dr. Veysel Ulusoy, Yeditepe Üniversitesi'ndeki disiplin sürecini paylaştı: ENAG'ın varlığı baştan beri rektörlüğü rahatsız ediyor

14 Haziran 2022 23:40

T24 Haber Merkezi

Prof. Dr. Veysel Ulusoy, Yeditepe Üniversitesi Rektörlüğü tarafından hakkında başlatılan "disiplin soruşturması" ve Rektör Prof. Dr. Canan Aykut Bingöl'ün ENAG'ı ve Ulusoy'u hedef alan açıklamalarıyla ilgili yazılı açıklama yaptı. ENAG'ın varlığının baştan beri rektörlüğü rahatsız ettiğini ifade eden Ulusoy, araştırmalar için üniversitenin kaynaklarının kullanıldığı iddiasının asılsız olduğunu vurguladı.

Kamuoyunun yakından takip ettiği Enflasyon Araştırma Grubu (ENAGrup) kurucusu Prof. Dr. Veysel Ulusoy'a çalıştığı Yeditepe Üniversitesi tarafından disiplin soruşturması açılmış, Ulusoy, soruşturmadaki suçlamaların tamamının temelsiz olduğunu, zorla suç uydurulmaya çalışıldığını kaydetmişti.

Prof. Dr. Veysel Ulusoy sosyal medya hesabından “Yeditepe Üniversitesi’nin mesnetsiz ve yanlış bilgilerine karşın bu açıklamayı yapmak bir görev olmuştur” ifadelerinin yer aldığı paylaşım yaptı. Hakkındaki suçlamanın, habertürk.com.tr’de, Kemal Öztürk’ün köşesinde ENAG’ı ziyaret ederek bilgi aldığı yazısında ENAG hakkında merkezinin yanlışlıkla üniversite yazması olduğunu söyleyen Ulusoy, Öztürk’ün daha sonra yanlışı düzeltmesine rağmen disiplin sürecinin devam ettiğini açıkladı.

ENAG’ın varlığının baştan beri rahatsız ettiğini ve üniversitedeki soruşturma sürecini hesabından yaptığı paylaşımla duyuran Ulusoy şu ifadelere yer verdi:

"23 Mayıs 2022 tarihinde YÖK’ün 2547 sayılı kanununda belirtilenlerin aksine usul bakımından uygun olmayan yollarla tarafıma elden zarf ile tebligat, daha doğrusu ne olduğu belli olmayan bir yazı bırakılmak istendi. Geri gönderip, bunun elektronik yazı, barkotlu ve YÖK sayfasında da görünür bir şekilde iletilmesi ve bunun da görevlendirilen Hukuk Fakültesi dekanı tarafından değil de rektörlük tarafından yapılması gerektiğini vurguladım.

İlettiğim zarfı tekrar kayıt defteri ile tekrar ofisime getirdiler… Aynı gerekçe ile geri gönderdim. Fakat usulsüzlük devam etti ve aynı yazı noter kanalıyla ikamet ettiğim eve gönderildi. Doğal olarak yine görevinin yerine getiren Hukuk Fakültesi dekanı adıyla.

Hakkımdaki suçlama habertürk.com.tr’de, Kemal Öztürk’ün köşesinde bizi ziyaret ederek bilgi aldığı ENAG hakkında merkezinin yanlışlıkla üniversite yazması idi. Öztürk daha sonra bunun böyle olmadığını köşesine taşımasına rağmen süreç devam etti."

Yayınlanan açıklamanın tamamı: