Gündem

Prof. Dr. Sevil Atasoy: Dizilerde ve filmlerde kadınlar genellikle mağdur gösterilir ama erkekler hemcinslerini daha fazla öldürüyor

Adli Tıp uzmanı Prof. Dr. Sevil Atasoy, kadınların çoğunlukla tanıdıkları tarafından öldürüldüğünü söyledi

18 Ekim 2022 15:41

Adli Tıp uzmanı Prof. Dr. Sevil Atasoy, “Dizilerde ve filmlerde kadınlar genellikle mağdur gösterilir ama bu gerçeği yansıtmıyor. Erkeklerin hemcinslerini öldürme oranı kadınları öldürme oranından daha fazladır” açıklamasını yaptı.

Prof. Dr. Sevil Atasoy, ntv’de Ceyda Düvenci’nin sunduğu Bambaşka Sohbetler programına konuk oldu.

Atasoy “Cinayetlerin işlenme oranı mı yükseldi yoksa biz artık bu haberlere daha kolay mı ulaşıyoruz?” sorusuna “Dünya genelinde cinayet oranında geçmiş yıllara göre azalma var. Çünkü teknolojinin de gelişmesiyle suç işlemeyi caydıracak birçok önlem alınıyor” yanıtını verdi.

Düvenci’nin “Kadınlar neden polisiye izlemeyi sever?” sorusuna Atasoy, şu yanıtı verdi: "Dizilerde ve filmlerde kadınlar genellikle mağdur gösterilir ama aslında bu gerçeği yansıtmıyor. Öldürülenlerin çoğu kadın değildir, çok daha azı kadındır. Erkeklerin hemcinslerini öldürme oranı kadınları öldürme oranından daha fazladır. Kadınları öldüren çok az sayıda yabancı kişi vardır, çoğu tanıdığıdır” dedi.