Gündem

Prof. Dr. Sefa Feza Arslan'dan Erdoğan'ın 'Yavuz Sultan Selim' açıklamasına tepki: Çok açık bir nefret söylemi, milyonlarca Alevi'yi rencide ediyor

25 Mayıs 2023 23:10

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Matematik Bölümünden Prof. Dr. Sefa Feza Arslan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın canlı yayında söylediği "O anlayışla yetiştirildiler, neden olduğunu sen anla, Yavuz Sultan Selim ya" ifadelerine tepki göstererek, "Çok açık bir nefret söylemi. Milyonlarca Alevi yurttaşı rencide ediyor, korkunç" dedi.

Erdoğan, katıldığı Kanal D ve CNN Türk ortak canlı yayında, "CHP'liler 'Neden köprünün adını Yavuz Sultan Selim koydunuz' dediler. Çünkü o anlayışla yetiştirildiler. Neden? Parantez açıp parantez kapatayım, neden olduğunu sen anla. Yavuz Sultan Selim ya..." ifadelerini kullanmıştı. Prof. Dr. Arslan, Erdoğan'ın bu sözlerine sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile tepki gösterdi.

Prof. Dr. Sefa Feza Arslan'ın paylaşımı şöyle:

"Alevifobik söylemin en utanç verici örneklerinden biri bu. Çok açık bir nefret söylemi. Milyonlarca Alevi yurttaşı rencide ediyor, korkunç."

TIKLAYIN I Erdoğan: Ümit Özdağ bizden İçişleri Bakanlığı'nı istemiş; Sinan Oğan Cumhur İttifakı'nın elemanı gibi çalışmalara başladı