Gündem

Prof. Dr. Mehmet Okuyan: Sen fakir peygamber anlat, kendin sırça köşklerde yaşa, bu iki yüzlülüktür

"Gidip fakir peygamberi anlat, sonra kendin sırça köşklerde yaşa, bu iki yüzlülük"

28 Mayıs 2019 11:57

Prof. Dr. Mehmet Okuyan, TV8’de yayınlanan Emre Dorman ile Aklımdaki Sorular programına konuk oldu. Okuyan'ın programdaki, "Gidip millete saatlerce ‘israf etmeyin’ de fakir peygamberi anlat fakir sahabeyi anlat ondan sonra kendin sırça köşklerde yaşa bu iki yüzlülük" sözleri, geçen günlerde kendisini eleştiren, kamuoyunda Cübbeli Ahmet olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü’ye ilişkin olarak yorumlandı.
 
Prof. Okuyan, "Evden, arsadan, binadan zekat yok. Zekat gelirden gelirmiş hayır efendim. Zekat maldan gelir" diye konuştu.

"Verdin mi tripleks villanın zekatını” diye sordu. Prof. Dr. Okuyan programda şunları kaydetti:

"Bu hocanın oturduğu eve, bindiği eve bak. Beni ilgilendirmez nihayetinde ama beni bir tarafıyla ilgilendiriyor. Neden? Gidip millete kanaatkâr olmaktan yana saatlerce konuş konuş, israf yapma’ de, sen israfın dibine bat. Fakir peygamber anlat, fakir sahabi anlat, '10 gündür ekmek kırıntısıyla doyuyordu' diye yalan konuş, ondan sonra sen kendin sırça köşklerde yaşa. Bu iki yüzlülük ama yani. Sonra toplum niye dönüşmüyor! Niye dönüşsün beyim? Sen dediğini yapmıyorsun, gözünü seveyim ya. Sen Ramazan’ı kazanç aracı yapıyorsun. Hani dağıtacaktık? Hani herkes ne isi varsa ondan dağıtacaktı? Biz neredeyse ödemelerimizin şişkin olanlarını Ramazan’a ayırıyoruz. Niye orada gelir var. Ramazan’da ruhuna gelecek, bedenine değil beyim. Sen de verecektin. Elalemin üç kuruş birikimini infak için teşvik et, ama sen bilmem şu kadar şeyler alıyorsun. Günahı başına. Kimin ne aldığını bilmiyorum ama görüntü sıkıntı. Şunu yapacak; bindiği arabanın zekâtını verecek, oturduğu evin zekâtını verecek. Öyle evden, arabadan zekât yok. Binadan yok, oradan yok, buradan yok. Efendim zekât gelirden verilirmiş. Hayır, öyle değil. Zekât, kardan vergi değil, maldan vergidir."