Gündem

Prof. Dr. Celal Şengör’den Milli Eğitim Bakanı’na: Sen ülkemizin geleceği için açık ve büyük bir tehditsin! Fransız liselerinden çek elini…

23 Temmuz 2024 06:03

Prof. Dr. Celal Şengör, Türkiye ve Fransa arasında süren yabancı okul kriziyle ilgili kaleme aldığı yazısında Milli Eğitim Bakanı (MEB) Yusuf Tekin’e sert bir dille tepki gösterdi; “Sen ülkemizin geleceği için açık ve büyük bir tehditsin!” dedi.

Türkiye’deki yabancı okulların MEB sistemine bağlanacağı ya da Türk öğrenci alamayacağı yönünde düzenleme yapılması gündemde. Yabancı okulların eğitim sisteminin daha iyi olduğunu savunan Şengör, “Niçin sayısız yurttaşımızın çocuklarını o okullara sokabilmek için çalıştıklarını zannediyorsun. Niyetleri çocuklarının Atatürk ilkeleri, yani sağlıklı aklın doğrultusunda, uygar bir ortamda yetişmelerini sağlamak, senin gericileştirmek niyetinde olduğun okullardan kaçırmaktır” diye yazdı.

Şengör, “Fransız liselerinden çek elini…” başlıklı yazısında, “Umarım bu ülkenin insanları senin ve hempalarının oturdukları koltuklardan, trollerinin de X’den uzaklaştırılmalarını sağlayacaktır. Sen ülkemizin geleceği için açık ve büyük bir tehditsin. Bunu tüm velîlerin idrak etmelerini temenni ederim” ifadelerini kullandı.

Gazeteci Fatih Altaylı'nın sitesinde yayımlanan yazının tamamını okumak için tıklayın.