Dünya

Prof. Dr. Asuman Suner'in "Hong Kong: İlginç Zamanlarda Yaşam Laneti" yazı dizisi yarından itibaren T24'te

22 Eylül 2019 08:52

T24

Hong Kong’da parlamentonun Çin’e suçlu iadesini yasallaştıracak bir yasa tasarısını oylayacağını açıklamasının ardından başlayan protestolar kısa süre içinde bundan çok daha fazlası haline geldi. Yasa tasarısının geri çekilmesinin ardından da devam eden protestolar, bugün hâlâ ‘tam demokrasi ve şiddet uygulayan polislere inceleme başlatılması’ talebiyle devam ediyor.

1995-1998 arasında Hong Kong Üniversitesi’nde öğretim üyeliği yapan ve şehir devlet üzerine birçok çalışması olan Prof. Dr. Asuman Suner, T24 için Hong Kong’daki dev protestolar hakkında üç bölümlük bir yazı dizisi kaleme aldı.

Suner’in, Hong Kong’un karmaşık tarihinden yola çıkarak protestoları ele aldığı, “Hong Kong: İlginç Zamanlarda Yaşam Laneti” başlıklı yazı dizisinin ilk bölümü, 23 Eylül Pazartesi günü T24’te yayımlanacak.

Asuman Suner kimdir?

Asuman Suner, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nden mezun oldu. Doktora derecesini University of Massachusetts’ten almasının ardından, 1995-98 yılları arasında University of Hong Kong’ta öğretim üyesi olarak görev yaptı. Çalışmaları kültür sosyolojisi alanında yoğunlaşan Suner’in İngilizce ve Türkçe olarak yayınlanmış akademik kitapları ve makaleleri bulunmaktadır. İstanbul Teknik Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Bölümü’nden Profesör olarak emekli olan Suner, halen Sabancı Üniversitesi’nde ders vermektedir. Asuman Suner’in son kitabı Hong Kong – İstanbul: Şehri Şahsileştirmek 2018 Aralık ayında Metis Yayınları tarafından basılmıştır.