Gündem

Prof. Celal Şengör “Ülkemizin geleceği için tehditsin” demişti: Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’den yanıt

Prof. Dr. Celal Şengör, Türkiye ve Fransa arasında süren yabancı okul kriziyle ilgili kaleme aldığı yazısında Milli Eğitim Bakanı (MEB) Yusuf Tekin’e sert bir dille tepki göstermişti

24 Temmuz 2024 12:00

Prof. Dr. Celal Şengör, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e yönelik kaleme aldığı mektubunda, bakanın eğitim politikalarını ve tutumunu sert şekilde eleştiren bir mektup yazmıştı. Prof. Şengör’ün o mektubuna Bakan Tekin'den cevap geldi.

Bakan Tekin'e, Prof. Celal Şengör’ün kendisi hakkındaki açıklamaları ve kendisinin Fransız okullarıyla ilgili sözleri soruldu.

Fatih Atik'in aktardığı bilgiye göre Bakan Tekin bu soruları “Cevap vermemi istiyorlar ama onlarla muhatap olmam” diyerek yanıtladı.

Atik'in sosyal medyada paylaştığı ifadeler şu şekilde:

''Bakan Tekin’i Meclis kulisinde yakalayınca Prof. Celal Şengör’ün 'ülkemizin geleceği için tehditsin' sözlerini ve Fransız okullarıyla ilgili açıklamasını sordum. 'Cevap vermemi istiyorlar ama onlarla muhatap olmam' diye konuştu.''

Şengör, "Bakan! Fransız liselerinden çek elini…" başlıklı mektubunda Bakan Yusuf Tekin'e "Umarım bu ülkenin insanları senin ve hempalarının oturdukları koltuklardan, trollerinin de X’den uzaklaştırılmalarını sağlayacaktır. Sen ülkemizin geleceği için açık ve büyük bir tehditsin" diye seslenmişti.

Gazeteci Fatih Altaylı'nın kendi internet sitesinde aktardığına göre, Şengör'ün mektubunun tamamı şu şekildeydi: 

“Millî Eğitim Bakanı, 

Charles de Gaulle ve Pierre Loti okullarını tehdit ederek onların da kendi yarattığın ucube, gerici programı adapte etmelerini istiyorsun. Umarım bu okullar seni ciddiye almazlar. Bir ülkede faaliyet gösteren her orta öğretim okulu elbette o ülkenin Millî Eğitim Bakanının denetiminde olmak zorundadır. Ancak bu kural Türkiye’de artık geçerliliğini yitirmiştir, çünkü sen hem ülkemizin anayasasına ham de o anayasaya dayanan kanunlarımıza aykırı, gerici eğitim programları üretip bunları okullara dayatmak istiyorsun. Charles de Gaulle ve Pierre Loti okulları tabiatıyla öncelikle anayasayı ve kanunları göz önünde bulundurmak zorundadırlar, onları zedeleyen seni ve hempanı değil. Dolayısıyla, sen anayasaya ve kanunlara aykırı işler yaptıkça, lâik bir sistemle yönetilmeye çalışılan ülkemizde lise giriş imtihanlarına din ve fen sorularını aynı ağırlıkta koydurdukça, aslında yasaklanması gereken tarikatları okullarımıza soktukça seni kimse dinlemez, çünkü bu anayasamıza aykırıdır. Sersem trollerin okullarımızı CHP programı öğretmekle itham ediyor. Bu tumturaklı yalan kimi kandırıyor sanırsın?”