Gündem

Prof. Ayşe Buğra: Devamlı kavga ederek, kurumlara saldırarak devam edemeyiz; memlekete yazık oluyor

09 Şubat 2021 12:34

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın hedef gösterdiği Boğaziçi Üniversitesi Öğretim
Üyesi Prof. Dr. Ayşe Buğra, Boğaziçi Üniversitesi'ndeki protestolara ilişkin olarak, "Devamlı kavga ederek, kurumlara saldırarak devam edemeyiz diye düşünüyorum. Memlekete yazık oluyor. Benim beklentim huzur ve adalet" dedi.

Prof. Dr. Ayşe Buğra, Boğaziçi Üniversitesi'nde Prof. Dr. Melih Bulu'nun rektör olarak atanması sonrası başlayan protestolarla ilgili olarak FOX TV'de yayınlanan Çalar Saat programında İsmail Küçükkaya'nın konuğu oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisiyle ilgili olarak kullandığı "Osman Kavala denilen, adeta Soros'un temsilcisi olan kişinin karısı da aynı şekilde bu provokatörlerin içerisinde yer alıyor" ifadesini değerlendiren Prof. Dr. Buğra, "Provokasyon çok ağır bir ifade. Söz konusu olan insanları tanımamayı, o öğrencileri tanımamayı gösteriyor. Boğaziçi öğrencisi çok akıllı, çalışkan, gayret etmiş, ne yaptığını bilerek oraya gelmiş ve üniversitesini çok önemseyen bir öğrenci" dedi.

Buğra, "O üniversitenin öyle kalmasını ve dışarıdan müdahale olmasını istemiyorlar. Dertlerini ne güzel anlatıyorlar. Her şeyden önce öğrencilere saygısızlık olduğunu düşünüyorum. Memleketin huzura ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Devamlı kavga ederek, kurumlara saldırarak, kurumlar yıpratılarak devam edemeyiz diye düşünüyorum. Memlekete yazık oluyor. Benim beklentim huzur ve adalet" ifadesini kullandı.