Dünya Basınında Bugün

Prenses Kate hastalığından sonra ilk kamu görevine çıktı; Milton Kasırgası yıkım ve acı bıraktı | Dünya Basınında Bugün

11 Ekim 2024 10:14

T24 Dış Haberler

Galler Prensesi Kate Middleton, dün Southport'u ziyaret etti ve geçen temmuz ayında bıçaklanarak öldürülen kişilerin aileleriyle bir araya geldi. Lübnan'daki Birleşmiş Milletler (BM) Barış Gücü misyonu dün yaptığı açıklamada İsrail güçlerinin kasıtlı olarak mevzilerine ateş açtığını açıkladı. Florida'yı birkaç hafta içinde vuran ikinci büyük fırtına olan Milton Kasırgası'nın eyalet genelinde bir yıkım ve kedere yol açmasının ardından Floridalılar hasar gören ve su basan evlerine dönmeye başladı. Yunanistan ana muhalefet partisi SYRIZA'nın eski lideri Stefanos Kasselakis verdiği bir mülakatta sol muhalefet partisinin merkez komitesinin çoğunluğuna karşı agresif tutumunu sürdürdüğünü söyledi ve selefi eski başbakan Alexis Çipras'a da doğrudan meydan okudu.

11 Ekim 2024'te dünya basınında öne çıkan başlıklar şöyle...

The Daily Telegraph | Prenses Kate geri döndü

emmuz ayında bıçaklanarak öldürülen kişilerin aileleriyle bir araya geldi. Prenses, geçtiğimiz aralık ayından bu yana ilk kamu görevinde eşine eşlik etmeye son anda karar verdi. Acil durum personelinin insanlara “en karanlık zamanlarında” destek olduklarını söyledi.


The Guardian | BM, İsrail'in barış gücü askerlerine kasıtlı olarak ateş açtığını söyledi

Lübnan'daki Birleşmiş Milletler (BM) Barış Gücü misyonu dün yaptığı açıklamada İsrail güçlerinin kasıtlı olarak mevzilerine ateş açtığını, iki barış gücü askerinin yaralandığını ve uluslararası hukukun ihlal edildiğine dair yeni suçlamaların gündeme geldiğini söyledi.


The Washington Post | Islak ve sersemlemiş Floridalılar durum değerlendirmesi yapıyor

Florida'yı birkaç hafta içinde vuran ikinci büyük fırtına olan Milton Kasırgası'nın eyalet genelinde bir yıkım ve kedere yol açmasının ardından Floridalılar perşembe günü hasar gören ve su basan evlerine dönmeye başladı.

Sarasota'nın güneyinde karaya ulaşan kasırgada en az 13 kişi hayatını kaybetti.

Ölümcül hortumlar, yükselen sular, şiddetli yağmur ve cezalandırıcı rüzgarlar, Milton denize açılmadan önce doğuya doğru çalkalanırken eyaleti kıyıdan kıyıya vurdu.


eKathimerini | Kasselakis, SYRIZA başkanı olarak kalmakta ısrar ediyor, Çipras'a ateş püskürüyor

Yunanistan ana muhalefet partisi SYRIZA'nın eski lideri Stefanos Kasselakis verdiği bir mülakatta sol muhalefet partisinin merkez komitesinin çoğunluğuna karşı agresif tutumunu sürdürdüğünü söyledi ve selefi eski başbakan Alexis Çipras'a da doğrudan meydan okudu.

Kasselakis, geçen ay yapılan güvensizlik oylamasında görevden alınması da dahil olmak üzere merkez komite tarafından alınan tüm kararlara itiraz ederek, yaklaşan parti kongresinin “SYRIZA'nın başkanı olup olmadığına karar vereceğini” iddia etti.

Kasselakis ayrıca parti içinde bir hizip olan ve 87 Grubu olarak adlandırılan grupla aynı çizgide olduğu düşünülen Çipras'a da seslendi.

Eski başbakan tarafından bu yılın başlarında kurulan Alexis Çipras Enstitüsü'ne atıfta bulunarak “Enstitüsü aracılığıyla aktif kalmalı” dedi. Kasselakis, “Ancak siyasetin ön saflarına geri dönmek istiyorsa, en dürüst şey SYRIZA başkan adayı olarak bana karşı yarışması olacaktır” dedi.