Spor

Premier Lig’de sadece 10 kulüp için tribünler açılıyor

27 Kasım 2020 14:20

Kasım ayı başında ülke çapında karantina ilan eden İngiltere'de maçların seyircisiz oynatılması kararı revize edilirken, sadece 10 Premier Lig ekibinin tribünlere sınırlı sayıda taraftar almasına izin verildi. Gelecek haftadan itibaren, Liverpool, Everton, Arsenal, Chelsea, Crystal Palace, Fulham, Tottenham, West Ham, Brighton ve Southampton tribünlerine 2 bin taraftar alabilecek.

Sözcü Skor'un haberine göre; maçların seyircisiz oynatılması kararının devam edeceğinin açıklandığı Premier Lig’de, tribünlerin kademeli olarak açılmasına karar verildi. 20 takımın yer aldığı Premier Lig’de, gelecek hafta Çarşamba gününden itibaren şimdilik sadece 10 takımın tribünlere taraftar almasına izin verildi. Alınan karara göre; Seviye 1’de yer alan takımlar 4000, Seviye 2’dekiler 2000 taraftarı ağırlayabilecek. Seviye 3’te bulunan takımlar ise seyircisiz oynamaya devam edecek. Henüz Seviye 3’e ulaşan bir takım yok ama Seviye 2’de yer alan 10 takım gelecek hafta turnikeleri açmaya hazırlanıyor.

Leeds ve Newcastle ile birlikte, Manchester City, Manchester United, Aston Villa, West Bromwcih Albion, Wolverhampton Wanderers, Leicester City, Sheffield United ve Burnley şimdilik kendi sahalarında oynayacakları maçlara seyircisiz çıkacak takımlar.

Liverpool, Everton, Arsenal, Chelsea, Crystal Palace, Fulham, Tottenham, West Ham, Brighton ve Southampton ise, ‘Seviye 2’de yer aldıkları için tribünlerine 2000 taraftarı alabilecek takımlar arasında.

 

Premier Lig yönetiminden yapılan açıklamada, “Premier Lig ve kulüplerimiz, tüm taraftarların mümkün olan en kısa sürede güvenli bir şekilde geri dönmesi konusunda kararlıdır” denildi. EFL yönetimi ise, “Taraftarların geri dönüşü, sınırlı kapasitede bile olsa önemli bir adım. Gelecek haftalarda gelişmeleri izleyeceğiz ve tüm kulüplerin taraftarlarını ağırlamasını sağlamak için hükümetle çalışmaya devam edeceğiz” ifadeleri kullanıldı.