Gündem

Prefabrik ev yapım yardımı ne kadar, başvuru nasıl, nereden yapılır ve şartları neler?

Kabine Toplantısı'nın ardından açıklama yapan Erdoğan, yardım programları kapsamında, betonarme ve prefabrik ev yapım yardımları hakkında da konuştu. Açıklamaların ardından prefabrik ev yapım yardımı gündem oldu. İlgili kişiler, prefabrik ev yapım yardımı ile ilgili bilgileri merak etti. Peki, Prefabrik ev yapım yardımı ne kadar, başvuru nasıl, nereden yapılır ve şartları neler?

27 Eylül 2022 11:00

Betonarme ve prefabrik ev yapım yardımı, gerçekleşen son Kabine Toplantısı'nın ardından gündeme geldi. Prefabrik ev yardımları ile ilgili detaylar, merak konusu oldu. ''Betonarme ve prefabrik ev yapım yardımı kaç TL, başvuru nereden yapılır, şartları neler?'' gibi sorular gündeme geldi. AKP Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, prefabrik ev yapım yardımı konusuna da değindi. Peki, prefabrik ev yapım yardımı ne kadar, başvuru nasıl, nereden yapılır ve şartları neler? İşte, Prefabrik ev yapım yardımı hakkında detaylar:

Erdoğan'ın açıklamaları şu şekilde:

"Yardım programları, 2022'de ayırdığmıız bütçeyi 6 milyar liradan 11,5 milyar liraya çıkarmıştık. Bu çerçevede prefabrik ev yapımı yardımını 150 bin liraya, betonarme ev yapım yardımını 200 bin liraya, ev onarım yardımını 75 bin liraya, öksüz yetim yardımını 600 liraya, eşi vefat eden kadınlara yapılan yardımı 1000 liraya, çoklu doğum yapan muhtaç aile desteğini 400 liraya, şartlı sağlık yardımını 100 liraya yükselttik."

Prefabrik ev yapım yardımı başvuru şartları neler?

Söz konusu yardımdan faydalanamak isteyenlerden; Hane içinde kişi başına düşen geliri net asgari ücretin 1/3’ünden az (2022 yılı için 1.833,45-TL) olmakla birlikte yaşlılık, engellilik, tek ebeveynli aile, dul olma gibi özel şartlardan herhangi birine haiz olma, aynı zamanda onarımı yapılacak evin ya da ev yapımlarında arsanın tam hisseli tapusuna haiz olma şartları aranıyor.

Prefabrik ev yapım yardımı ne kadar?

2022 yılında ev onarımlarında 75.000-TL, prefabrik ev yapımlarında 150.000-TL, betonarme ev yapımlarında 200.000-TL’ye kadar destek verilir.

Prefabrik ev yapım yardımı başvuru nereden yapılır?

Barınma desteği içerisinde bulunan betonarme ev yapım yardımı, prefabrik ev yapım yardımı için başvurular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına yapılıyor.