Gündem

Pompacılara sahte fiş operasyonu: 3 kişi tutuklandı

07 Şubat 2021 16:08

Ankara’da çalıştıkları akaryakıt istasyonları adına sahte fiş düzenleyip bazı firmalara komisyon karşılığında sattıkları tespit edilen 4 kişiden 3’ü tutuklandı. 

Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, aldıkları bir ihbarı değerlendirerek bir benzin istasyonunda pompacı olarak çalıştığı belirlenen 3 kişi ve bir servis şoförünü gözaltına aldı.
Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin uzun süren takipleri sonucu akaryakıt istasyonunda çalışan Hamdi Ç., Eray İ. ve Orhan G. ile Murat K.’yi gözaltına alındı.

İddiaya göre, şüphelilerin orijinal fişlerdeki numaraları kopyalayarak sahte akaryakıt fişi bastıkları, bu fişleri ise anlaştıkları bazı firmalara komisyon karşılığında sattıkları, bu şirketlerin ise yaptıkları vergi kaçakçılığı ile devleti yaklaşık 5 milyon TL zarara uğrattıkları belirtildi. 

Polis, şüphelilere yönelik operasyon düzenlerken, Orhan G. isimli şahsın tanınmamak için saç ektirdiği ifade edilirken, şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda çok sayıda fiş rulosu ele geçirildi. 3 şüpheli çıkartıldıkları mahkeme tarafından tutuklanırken, Eray 1. İsimli şahıs adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (İHA)