Dünya

Politico: GameStop olayından sonra hisse satışını sınırlayan Robinhood'un CEO'su ABD Temsilciler Meclisi oturumunda ifade verecek

02 Şubat 2021 13:50

Kullanıcıların piyasa manipülasyonu yaptığı gerekesiyle GameStop hisselerini satışını sınırlayan Robinhood platformunun CEO'su Vlad Tenev'in ABD Temsilciler Meclisi Finans Komitesi'nin gerçekleştireceği bir oturumda ifade vereceği öğrenildi. 

Dünya piyasalarını sarsan GameStop olayının ardından Robinhood platformunun ABD Temsilciler Meclisi üyesi Alexandria Ocasio Cortez, Tesla CEO'su Elon Musk gibi isimlerin tepkisini çeken hisse satışını sınırlama adımı Temsilciler Meclisi'nde konuşulacak. 

Temsilciler Meclisi Finans Komitesi'ne başkanlık eden Maxine Waters, oturumu şöyle duyurdu: Game Stop? Short edenler, sosyal medya ve perakende yatırımcılar karşı karşıya geldiğinde kim kazanır, kim kaybeder?" Cuma günü gerçekleşecek oturumda short etmek, online ticaret platformları, oyunlaştırma ve tüm bunların piyasalara ve yatırımcılara etkisi tartışılacak. 

Politico'nun aktardığına göre, hisse satışını sınırlayan Robinhood platformunun CEO'su Vlad Tenev, cuma günü yapılacak oturuma katılarak ifade verecek. 

Ne olmuştu?

Robinhood, başta GameStop olmak üzere bazı hisselerde kısa pozisyon alan hedge fonlara karşı alıma geçen bireysel yatırımcıların kullandığı platformlardan biriydi. Robinhood, daha sonra aralarında GameStop, AMC ve Blackberry de bulunan 50 hissenin satışını sınırlandırdı.

Reddit'te örgütlenen küçük yatırımcılar, 2019’da 470 milyon dolar zarar açıklayan GameStop'a bu ay yatırım yaptı. Melvin Capital Management ve Citron Research gibi hedge fonlar hissenin düşeceği yönünde pozisyon almış ve açığa satış yapmıştı. Küçük yatırımcıların örgütlenmesiyle 3 dolarlık hisse fiyatı çarşamba günü yüzde 135 değer kazanarak 247 dolar 51 cente kadar fırladı.