Gündem

Aranan suç örgütü liderine polisten 'VIP' hizmet

‘Suç örgüt lideri’ olmakla suçlanan Önder Küçük’ün arandığı dönemde, gizlendiği yerden evine polis aracı ile gittiği iddia edildi

06 Haziran 2022 12:40

 İstanbul Bakırköy Adliyesi’nde görülen 22 sanıklı "silahlı suç örgütü” davasının iddianamesinde, sanıklarından "Sarallar" suç örgütü adına hareket etmekle suçlanan Önder Küçük’ün arandığı dönemde gizlendiği yerden evine polis aracı ile gittiği belirtildi.

Halk TV’den Dinçer Gökçe’nin haberine göre; Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 22 sanıklı davanın 244 sayfalık iddianamesinde, örgütün işlediği iddia edilen 11 ayrı olaya yer verildi.

İki polis örgüte yardım etmekle suçlanıyor

Önder Küçük’ün yanı sıra, Ömer Saral, Serkan Ersoy, Ercan Temur, Hikmet Cengiz, eski asker Yılmaz Ünver, Ali Can Sanlı, Cemal Tarlak, Elif Öztürk, Ruslan Aliyev ve Şafak Usta gibi isimlerin yer aldığı iddianame iki polis memuru da yer alıyor.

Büyükçekmece İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polisler Ozan Yazgı ile astı konumundaki Ozan Murat Akdağ, “Örgüte yardım etmekle” suçlanıyor.

Birbirlerine 'reisim' diye hitap ediyorlar

Ozan Yazgı ile Önder Küçük arasındaki WhatsApp yazışması ve arama kaydı da dosyaya girdi. Yazışmalara göre Küçük ve Yazgı birbirlerine “Reisim” diye hitap ediyor. Dosyaya göre, Küçük, hakkında arama kararı olduğu dönemde, saklandığı yerden evine gitmek için memur Yazgı’dan destek istedi. 3 Mart 2021 akşamı Küçük, Yazgı’ya “Ya ben bir şey istesem yüzsüzlük yapmış olur muyum” diyor. Bu mesaja Yazgı ise “Reisim ayıp ediyorsun valla” diye karşılık veriyor. Bu kez Küçük “Gelirseniz, benim eve gitme şansım olur mu” şeklinde bir mesaj atıyor.


Polis Ozan Yazgı ile Önder Küçük arasındaki bir dizi yazışma dosyaya girdi

Dişçi randevusunu da polis eşliğinde

Görüşmenin devamında Yazgı, Küçük’e, polis memuru Ozan Murat Akdağ’ın gelip kendisini alacağını söylüyor. Bir başka yazışmada ise Küçük, dişçi randevusu olduğunu ancak Covid tedbirleri nedeni ile çıkamadığını belirterek Yazgı’dan destek istiyor. Yazgı bu talebe de olumlu karşılık veriyor.

Milli emlak arazisi için çatıştılar

Dosyada şikâyetçi olanlardan bir bölümü, geçen 3 Ekim’de Yeşilköy’de yaşanan silahlı çatışmanın tarafları olurken, bir bölümü ise, yağmalandıkları iddia eden iş insanları. Mehmet Yaprak, Mehmet Turan, Mehmet Salim Aygün, geçen 3 Ekim’de, Milli Emlak’a ait arazi nedeni ile tartıştıkları Önder Küçük ve beraberindekilerin, kendilerine silahlı saldırıda bulunduğunu kaydetti. Yaşanan olayda Yaprak ve Aygün yaralanmıştı.