Gündem

Polisle "civciv" kavgası: Beynine pıhtı attı, konuşma yetisini kaybetti

29 Temmuz 2024 17:32

Çorum'da geçen yıl 15 Haziran’da adliyede polis memurunun, sanık yakını veterinere "Civcivlerimle ilgilenir misin?" sorusuyla başlayan tartışma kavgaya dönüştü.  İddiaya göre;  A.B. ve babası B.B., polislerden şiddet gördü. Baba, B.B.'nin şiddet olayının ardından beynine pıhtı attığı ve konuşma yetisini kaybettiği öne sürüldü. Aradan geçen bir yıla rağmen olaya ilişkin soruşturma tamamlanmadı.

Sözcü'den Hazar Dost'un aktardığına göre; Çorum'da veteriner A.B., 15 Haziran 2023’te tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen babası B.B.'ye refakat etmek için gittiği adliyede, babasının yanında bulunan polis memuruyla iletişime geçti.

Polis memuru, A.B.'nin mesleğini öğrendikten sonra köyde bulunan civcivlerinin bakımı için yardım istedi. Bunun üzerine A.B., polis memuruna yardım edeceğini söyledi. İlerleyen saatlerde veterinerin babası B.B., tutuklandı. Veteriner A.B., cezaevine nakledilen babasının para ve giysi ihtiyaçları için polis memurundan yardım istedi. Polis memuru yardımcı olamayacağını söylemesi üzerine A.B.'nin "Siz civcivleriniz için yardım istediniz, o zaman ben de yardımcı olmam" demesi üzerine tartışma başladı. Savcılık ifadesinde, polis memurunun kendisine ağır hakaret ve küfürler ettiğini belirten A.B., ardından polis memuru tarafından darp edildiğini iddia etti.

Babanın beyninde pıhtı oluştu

Şiddet gördüğü sırada polisin diğer memurları da olaya dahil etmeye çalıştığını söyleyen A.B., ifadesinde "Babasını da dövün" denildiğini belirtti. Baba B.B.'nin maruz kaldığı şiddetin, yerde tekmeleye kadar ilerlediği savunulan ifadeye göre, mağdurun beyninde pıhtı oluştu, konuşma yetisini kaybetti. Bir hafta hastanede tedavi gördü. 

Polislerin darp ettiği B.B. hakkında düzenlenen darp raporunda, hayati tehlikesi olduğu ve kontrol altında tutulması gerektiği belirtilirken, polis memuru hakkında olaydan 40 gün sonra Çorum Valiliği tarafından soruşturma başlatıldı.

Altı dakikalık dayak

B.B.'nin polis aracıyla cezaevine sevk edildiği sırada otoyol kenarında polis memurundan dayak yediği görüntüler de dava dosyasına eklendi.

Kamu Denetçiliği Kurumu tarafından da incelenen görüntülerde, şikayetçi olunan polis memurunun hiçbir direnç göstermeyen B.B.’yi altı dakika boyunca yerde tekmelediğinin görüldüğü belirtildi.

Kamu Denetçiliği Kurumu: İşkence iddiaları araştırılmalı

Kamu Denetçiliği Kurumu, olay ve polis memuru hakkında beş defa Çorum Emniyet Müdürlüğü ve Valilik'ten bilgi isterken, veteriner A.B. ve babası B.B.’nin işkence ve kötü muamele iddialarının etkili şekilde araştırılıp neticelenmesi için tavsiyede bulundu.