Gündem

Polisin tokat attığı HDP'li Encü: Bu tokat insanca yaşamı savunan herkese, en başta da Kürt halkına atılmış bir tokattır

19 Aralık 2022 12:43

Hasta ve infazı yakılan mahpus yakınları için İstanbul Kadıköy’de düzenlenen adalet yürüyüşünde polisin tokat attığı eski HDP milletvekili HDP İstanbul İl Eş Başkanı Ferhat Encü, “Bu tokat insanca yaşamı savunan herkese, en başta da Kürt halkına atılmış bir tokattır” dedi.

Mezopotamya Ajansı’na konuşan Encü,  ün yaptıkları yürüyüşün engellenmesine ilişkin herhangi gerekçe sunulmadığını söyledi.

Annelerle birlikte alana girdiklerini ve annelerin taleplerini dile getirmeye başladığı gibi saldırının başladığını belirten Encü, “Ben de bu esnada bunun hukuki olmadığını ifade ettim. Yasak kararının gösterilmesini istedim. Müzakereye davet ettim. Ancak gençler yerlerde sürüklenmeye başlandı, tokanladılar. Yerlerde tekmelendiler. Bu duruma itiraz ederken, bir polis amiri ki her eylemde şiddetin öncülüğünü yapan bu amir bana küfürler etti. Bunun üzerine küfür etmemesi yönünde ikazda bulundum. Güvenlik Şube Amiri Hanifi Zengin’in tam önünde bana tokat attı. Bu cesareti Zengin’in talimatlarından aldı. Bu nedenle bunun kesinlikle planlı bir şey olduğunu düşünüyorum” değerlendirmesini yaptı. 

Encü şunları kaydetti:

“Kendisi kim olduğumu biliyor. Defalarca karşı karşıya geldik. Daha önce bana parmak sallayarak, ‘hesabını soracağım’ diyen aynı kişidir. Tokadın ardından bizzat Zengin’in kendisi gelip beni gözaltına aldı. Gözaltı sırasında da işkence uygulandı. AKP-MHP iktidarının bu ülkede yaratmış olduğu polis devletinin hukuksuzluğunun ve pervasızlığının sonucu olarak değerlendiriyorum”

"Bu tokattın hesabını sandıkta ve her alanda soracağız” 

Encü, tokadın kendisi şahsında yaşamı savunan herkese atıldığını söyledi. Encü, “Bu değerleri savunan bu siyasetin içinde barış demokrasi ve özgürlüğü insanca yaşamı savunan herkese başta Kürt halkına atılmış bir tokattır. Biz bu tokattı demokratik siyaset alanında, kendi mücadelemizi yükselterek bu demokrasiyi, özgürlüğü insanca yaşamı savunan herkese, bütün insanlara atılmış bir tokattır. Bu tokattın hesabını sandıkta ve her alanda soracağız” diye konuştu. 

TIKLAYIN | Polis, HDP İstanbul İl Eş Başkanı Ferhat Encü’ye tokat attı