Dünya

Polisin siyah genci öldürdüğü şehirde 4 Temmuz Bağımsızlık Günü kutlamaları iptal edildi

"Ne yazık ki, şehir liderliğindeki bir kutlamanın zamanı olmadığını güçlü bir şekilde hissediyorum"

03 Temmuz 2022 09:28

T24 Dış Haberler

ABD’nin Ohio eyaletinin Akron kentinde, siyah genç Jayland Walker’ın polisle yaşanan kovalamacada vurularak öldürülmesinin ardından bu hafta sonu yapılacak 4 Temmuz Bağımsızlık Günü kutlamalarının iptal edildi.

Washington Post’ta yer alan habere göre, Ohio’nun Akron şehrinde polisi 25 yaşındaki siyah genç Jayland Walker’ı trafikte durdurdu. Polis, Walker’ın dur uyarısına uymamasıyla kovalamanın başladığını ve ateş ettiklerini söyledi. Polisin en az 60 el ateş etmesiyle hayatını kaybeden Walker’ın neden polisten kaçtığı bilinmiyor. Walker’ın sabıka kaydı olmadığı da tespit edildi. Olayla bağlantılı sekiz polis memuru haklarındaki soruşturma sürerken ücretli izne çıkarıldı.

Walker’ın ölümü şehirde protestolara neden oldu. Akron Belediye Başkanı Dan Horrigan, yaşanan olayı “şehir için kara bir gün” olarak niteledi.

Şehirde hafta sonu boyunca düzenlenmesi planlanan 4 Temmuz Bağımsızlık Günü kutlaması iptal edildi. 

orrigan, yaptığı açıklamada, "Bağımsızlık Günü bir kutlama, arkadaşlar ve aile ile bir araya gelme zamanıdır. Ne yazık ki, şehir liderliğindeki bir kutlamanın zamanı olmadığını güçlü bir şekilde hissediyorum." ifadesine yer verdi.