Dünya

Polis memurunu motosikletle ezen İsrailli diplomatın oğlu hapishanede dövüldü

01 Mart 2024 14:41

T24 Dış Haberler

ABD'de motosikletiyle bir polis memurunu ezdiği için tutuklanan İsrailli diplomatın oğlu, Florida'daki bir hapishanede saldırıya uğradı. 

19 yaşındaki Avraham Gil, 27 Ocak'ta ev hapsine mahkum edildikten sonra sabıka fotoğrafını güncellemek için Miami İlçe hapishanesine götürüldü. 

Gil, hapishanenin nezarethanesinde beklerken başka bir mahkum olan 32 yaşındaki Blake Elvis Ermus ile "sosisler hakkında" tuhaf bir tartışma yaparken saldırıya uğradığını söyledi. Ermus, Gil'e aniden yaklaşarak yüzünü yumruklamaya başladı.

Savcılar, Gil'in araba kullanmasının halk için tehlike oluşturması nedeniyle ev hapsine alınmasını talep etti. Hız sınırını aşmak ve kolluk kuvvetine şiddet kullanarak direnme suçlarıyla karşı karşıya olan diplomatın oğlunun avukatları, Gil'in babasının işinden dolayı konsolosluk dokunulmazlığına sahip olması nedeniyle suçlamalarının düşürülmesi gerektiğini savundu ancak başarısızlıkla sonuçlandı. 

Gil'in babası Eli Gil, Miami'deki İsrail Konsolosluğu'nun idaresinden sorumlu konsolos olarak görev yapmakta. Gencin, ABD'deki diplomatlara ve ailelerine tanınan dokunulmazlıklardan yararlanmaya uygun olmadığına karar verildi. 

Yetkililer tarafından yapılan açıklamada, "Bakanlığın bu olaydan haberi var. ABD Dışişleri Bakanlığı, bir İsrail konsolosluğu memurunun bakmakla yükümlü olduğu kişi olarak ilgili kişinin hukuki veya cezai dokunulmazlığa sahip olmadığını doğrulayabiliriz" dendi. 

Gil'in bir sonraki duruşması 12 Mart'ta yapılacak.