Gündem

Polis helikopteri, Erdoğan'ın 'güvenliği için' yamaç paraşütünü indirtti

18 Ağustos 2020 09:17

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hafta sonu gerçekleştirdiği Rize ziyareti sırasında yol geçiş güzergâhının üzerinde yamaç paraşütü yapan sporcular, polis helikopteri tarafından mecburi iniş yaptırıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rize programının ilk günü olan 15 Ağustos Cumartesi günü yaşanan olayda, Erdoğan’ın güvenliğini sağlamak için Rize’de uçuş yapan polis helikopteri havada yamaç paraşütü yapan 2 kişiyi fark ederek etrafında uçmaya başladı ve iniş yapmaları noktasında uyarıda bulundu.

Helikopterin çevresinde döndüğünü fark eden uçuş öğretmeni Ömer Yılmaz, işaret ederek "Tamam, iniyorum" diye bağırmaya başladı. Beraberinde uçuş yaptığı kadının korktuğu kamera kayıtlarına yansırken, kendisini uçuran profesyonel yamaç paraşüt eğitimcisi Ömer Yılmaz ise sakinliğini kordu.

Yılmaz gezintiyi kısa keserek inmesi gereken alana mecburi iniş yaptı.Yanına giden polislere kısa süreli bir tartışma yaşayan Yılmaz, polislere havada zor anlar yaşadığını dile getirdi. O anlar ise kendisi ile uçtuğu anı görüntülemeye çalışan kadının elinde tuttuğu kamera ile anbean kaydedildi.