Dünya

Polis, 11 yaşındaki kayıp kızın cesedine ulaştı

21 Şubat 2024 10:21

T24 Dış Haberler

Polis, 11 yaşındaki kayıp ABD'li kızın cesedini bulduğunu duyurdu. Audrii Cunningham'ın cesedinin dalgıçlar tarafından Houston'ın kuzeyindeki bir nehirde bulunduğu açıklandı.

Audrii 15 Şubat'ta okul servisine binmemiş, ortadan kaybolmuştu.

Audrii'yi bazen okula götüren 42 yaşındaki aile dostları Don Steven McDougal adlı şüpheli, olayla ilgisi olmayan farklı bir saldırı suçlamasıyla halihazırda gözaltında tutuluyor.

Polk County Bölge Savcısı Shelly Sitton düzenlediği basın toplantısında, yetkililerin şu anda McDougal için Cunningham'ın ölümüyle ilgili olarak cinayet suçundan tutuklama emri hazırladıklarını söyledi.

Polis tarafından yapılan açıklamada, McDougal'un Audrii'nin ailesinin bir arkadaşı olduğu ve Houston'ın kuzeyindeki Livingston Gölü yakınlarındaki bir mobil evde yaşadığı söylendi. 

Audrii'nin cesedi polis tarafından yakındaki Trinity Nehri'nde, ailesinin evinden yaklaşık 10 mil uzakta bulundu. Bölgede Audrii'ye ait olduğu düşünülen bir sırt çantasının izine rastlandı. Küçük kız, en son kırmızı Hello Kitty tarzı bir sırt çantası taşırken görüldü.

Polk County'deki yetkililer Audrii'nin 15 Şubat'ta bölgedeki bir duraktan okul otobüsüne binmesi gerektiğini ancak otobüse binmediği ve okula gitmediğini belirtti. 

Audrii'yi bazen otobüs durağına götüren ya da otobüsü kaçırması halinde onu okula bırakan McDougal'un, Audrii kaybolduktan sonra arama çalışmalarına da katıldığı bildirildi.

Cunningham'ın ölüm nedeni henüz açıklamadı. Otopsi, Harris County Adli Tıp Kurumu tarafından inceleniyor.